Siegfried Mureşan: Alegerile corecte sunt prioritatea zero pentru o colaborare strânsă dintre Moldova şi UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Muresan

În schimbul pachetului de asistenţă financiară în valoare de până la 600 de milioane de euro, anunţat de Comisia Europeană pentru Republica Moldova, e necesară reformarea justiţiei şi a adminstraţiei publice. O spune europarlamentarul român Siegfried Mureşan, notează IPN.

Potrivit oficialului, buna desfăşurare a scrutinului parlamentar din iulie este prioritatea zero pentru deblocarea sprijinului financiar oferit de comunitatea europeană.

Preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţia cu Republica Moldova, Siegfried Mureşan, spune că angajamentele pe care Republica Moldova va trebui să şi le onoreze pentru a beneficia de asistenţă financiară nu sunt noi pentru ţara noastră. Uniunea Europeană insistă pe independenţa justiţiei şi combaterea corupţiei.

„Este cel mai mare pachet de asistenţă economică oferit vreodată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. E simplu, de la Republica Moldova se doreşte justiţie corectă, liberă, care să dea aceleaşi decizii pentru toată lumea. Administraţie publică tranparentă, competentă, în folosul cetăţeanului. Este important ca după alegerile din 11 iulie să existe un Guvern proeuropean care să se apuce imediat de treabă”, a spus Siegfried Mureşan în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV Chişinău.

Potrivit oficialului, prin anunţul privind alocarea condiţionată a banilor, comunitatea europeană nu şi-a propus să influenţeze preferinţele electoratului din Republica Moldova în preajma scrutinului parlamentar anticipat.

„Nu are o legătură directă cu alegerile, noi când ne-am apucat de lucru la acest pachet, la finalul lunii ianuarie, nu ştiam că în Republica Moldova vor fi alegeri anticipate şi nici nu ştiam când acestea vor avea loc”, a precizat europarlamentarul român.

Acum două zile, Comisia Europeană a anunţat un pachet de asistenţă financiară de până la 600 de milioane de euro pentru redresarea economică a Republicii Moldova pentru perioada 2021-2024.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite