Politică

articolul anterior articolul urmator

Siegfried Mureşan: Guvernul Gavriliţa este unul axat pe investiţii şi modernizare

1
4 Aug 2021 16:52:16
Autor: Iurii Botnarenco
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan consideră că este un lucru bun faptul că viitorul guvern are o structură nouă, axată pe priorităţi de investiţii şi reforme. Acesta apreciază faptul că structura viitorului Guvern de la Chişinău cuprinde un minister separat al infrastructurii şi dezvoltării Regionale.

„Oamenii aşteaptă de la Guvern crearea de noi locuri de muncă şi reducerea decalajelor între regiuni, iar pentru asta este nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea de investitorii care să creeze noi locuri de muncă în toată Republica Moldova”, a scris acesta într-o postare pe Facebook, citată de IPN.

De asemenea, spune el, este foarte bine că există un minister separat al mediului: pentru a creşte calitatea vieţii oamenilor, trebuie ca reducerea poluării şi protejarea mediului să fie o prioritate pentru orice Guvern.

O altă decizie bună, apreciată de europarlamentar, este desemnarea unui viceprim-ministru pentru digitalizare. În opinia sa, investiţiile în digitalizare vor aduce noi locuri de muncă mai bine plătite în Republica Moldova, întreprinderi mai competitive pe plan internaţional, precum şi o administraţie publică mai performantă, cu servicii publice mai bune pentru cetăţeni.

Siegfried Mureşan a reamintit că Republica Moldova are la dispoziţie un Plan de Relansare de 600 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zbucium ion
5.08.2021, 06:04:59

Guvernul Gavrilita va fi dependent de gazele din Rusia si energia electrica din Transnistria. El va fi șantajat politic si energetic de către Moscova si obligat sa plătească din bugetul R.Moldova sume enorme pentru gazele folosite de TRANSNISTRIA. Soluția ar fi ca pana la 1 decembrie R.Moldova sa se interconecteze la surse alternative de aprovizionare cu gaze si energie electrica - din Romania, Bulgaria sau Ungaria. Daca la Iasi nu exista gaze pentru a umplea țeava gazoductului IAȘI-UNGHENI, atunci la fel ca Ucraina ar putea primi gaze de la concernul german RWE AGUE - din Ungaria prin intermediul rețelei de gaze a Romaniei sau a Ucrainei/ O alta sursa alternativa ar fi gazele din Bulgaria - de la gazoductul TurkStream prin reversul gazoductului sovietic Transbalcanic.

-9 (9 voturi)
Modifică Setările