Siegfried Mureşan: Guvernul Gavriliţa este unul axat pe investiţii şi modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Siegfried Muresan
Siegfried Muresan

Europarlamentarul Siegfried Mureşan consideră că este un lucru bun faptul că viitorul guvern are o structură nouă, axată pe priorităţi de investiţii şi reforme. Acesta apreciază faptul că structura viitorului Guvern de la Chişinău cuprinde un minister separat al infrastructurii şi dezvoltării Regionale.

„Oamenii aşteaptă de la Guvern crearea de noi locuri de muncă şi reducerea decalajelor între regiuni, iar pentru asta este nevoie de dezvoltarea infrastructurii pentru atragerea de investitorii care să creeze noi locuri de muncă în toată Republica Moldova”, a scris acesta într-o postare pe Facebook, citată de IPN.

De asemenea, spune el, este foarte bine că există un minister separat al mediului: pentru a creşte calitatea vieţii oamenilor, trebuie ca reducerea poluării şi protejarea mediului să fie o prioritate pentru orice Guvern.

O altă decizie bună, apreciată de europarlamentar, este desemnarea unui viceprim-ministru pentru digitalizare. În opinia sa, investiţiile în digitalizare vor aduce noi locuri de muncă mai bine plătite în Republica Moldova, întreprinderi mai competitive pe plan internaţional, precum şi o administraţie publică mai performantă, cu servicii publice mai bune pentru cetăţeni.

Siegfried Mureşan a reamintit că Republica Moldova are la dispoziţie un Plan de Relansare de 600 de milioane de euro din partea Uniunii Europene pentru investiţii în infrastructura rutieră, digitală, energetică, în competitivitatea economică şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi în reformele pe care le aşteaptă cetăţenii Republicii Moldova în administraţia publică, domeniul bugetar, justiţie şi combaterea corupţiei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite