Silvia Radu afirmă că banii pentru bradul distrus vor fi întorşi de compania din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Silvia Radu via Facebook
FOTO Silvia Radu via Facebook

Compania din Ucraina care trebuia să asigure transportarea la Chişinău a bradului din Munţii Carpaţi va restitui banii cheltuiţi de municipalitate, atât pentru brad, cât şi pentru transport, a anunţat primarul interimar Silvia Radu la şedinţa operativă de la Primărie, transmite IPN.

O comisie specială creată de municipalitate a constatat că bradul nu a fost livrat corespunzător, iar compania din Ucraina nu a îndeplinit prevederile contractuale ce ţin de integritatea bradului. Ca rezultat, partea ucraineană a fost contactată şi i s-au transmis printr-o scrisoare pretenţiile faţă de executarea contractului semnat cu municipalitatea Chişinău.

„Cei 15 mii de lei, pe care i-am dat pentru brad, vor fi recuperaţi. Şi banii cheltuiţi pentru transportarea acestuia vor fi recuperaţi, este vorba de 13.456 de lei. Avem o scrisoare din partea companiei în care spune că îşi asumă responsabilitatea şi banii urmează să fie returnaţi. Am dorit să recuperăm aceşti bani pentru că banii publici trebuie gestionaţi corect”, a declarat Silvia Radu.

Bradul din Ucraina a ajuns la Chişinău distrus, pe 2 decembrie, după zile de aşteptare. Muncitorii de la Spaţii Verzi au încercat să-l reanimeze, dar Silvia Radu a cerut să fie dat jos şi s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeaşi zi, în Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost instalat un brad tăiat din curtea unei grădiniţe din sectorul Botanica.
 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite