Silvia Radu se laudă cu achiziţia de flori care a costat Primăria 2 milioane de lei: Chişinăul a ajuns în presa internaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Deşi mulţi politicieni au încercat să manipuleze şi să lanseze minciuni la adresa acestui proiect, Chişinăul a ajuns în presa internaţională”, aşa a comentat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, criticile ce i-au fost aduse după ce Primăria a cumpărat un covor de flori în valoare de aproape 2 milioane de lei.

Potrivit ei, după mai mulţi ani în care presa internaţională ar fi prezentat Chişinăul într-o umbră negativă, „oraşul nostru este menţionat pozitiv în această presă”. 

„Nu s-a menţionat despre R. Moldova, atunci când a apărut acest covor, nici furtul miliardului, nici luptele geopolitice, nici războaiele politice pe care le avem în ţară, ci s-a vorbit despre frumoasa tradiţie pe care o avem şi am încercat să o promovăm la Chişinău. Sunt sigură că mulţi chişinăuieni şi moldoveni s-au simţit mândri că trăiesc în R.Moldova”, a declarat Silvia Radu marţi, 17 aprilie, după şedinţa săptămânală a Primăriei.

Primarul interimar a subliniat că florile au fost procurate de la un agent economic care le-ar fi adus din Olanda, iar preţul acestora este cu 30-40% mai mic, decât preţul de pe piaţa moldovenească.

Ea a mai adăugat că „această publicitate nu ne-a costat nimic, a fost o publicitate gratis. Multe oraşe şi municipalităţi din întreaga lume investesc bani mari în publicitate ca despre ei să se scrie ştiri pozitive. Pe noi nu ne-a costat nimic, doar banii bugetaţi pentru florile din acest an care trebuiau să fie procurate oricum”.

Amintim că un covor realizat din 200 de mii de flori de viole a fost aranjat în scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chişinău, la iniţiativa primarului interimar Silvia Radu. Acesta a fost realizat de către angajaţii Asociaţiei „Spaţiile Verzi” în bază unui covor vechi basarabean şi a costat municipalitatea 1,8 milioane de lei, transmite IPN.

Florile vor fi plantate în scuarurile şi parcurile din Capitală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite