Situaţia politică, dar şi provocările COVID-19, discutate de Maia Sandu la Strasbourg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO presedinte.md
FOTO presedinte.md

Situaţia politică din ţară, dar şi provocările COVID-19 au fost discutate de preşedintele Maia Sandu cu preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Hendrik Daems, la Strasbourg, Franţa, transmite IPN.

„Am reiterat în discuţie cu preşedintele APCE că prioritatea mandatului meu de preşedinte este combaterea corupţiei şi o reformă veritabilă a justiţiei şi i-am mulţumit pentru sprijinul susţinut al APCE pentru transformările democratice din Republica Moldova. I-am mulţumit totodată domnului Daems pentru invitaţia de a participa la deschiderea sesiunii de primăvară a APCE şi pentru oportunitatea de a adresa un mesaj plenarei Adunării Parlamentare”, a declarat Maia Sandu, într-un briefing de presă după întrevedere.

Maia Sandu a mai spus că, pe parcursul zilei de astăzi, va avea mai multe întâlniri cu oficiali, unde va discuta despre evoluţiile politice actuale din Moldova, istoricul nostru democratic, situaţia drepturilor omului, agenda de integrare europeană, reforma statului de drept, modalităţile de îmbunătăţire a autoguvernării locale în Moldova şi cooperarea cu Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

Maia Sandu urmează să se întâlnească cu Gianni Buquicchio, preşedintele Comisiei de la Veneţia, Robert Spano, preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, şi Dunja Mijatovic, comisar al Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, pentru a discuta situaţia drepturilor omului în Moldova. O altă întâlnire va fi cu Carlo Monticelli, viceguvernator al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei, dar şi Leendert Verbeek, preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale, pentru a discuta despre modul în care se poate consolida democraţia locală şi susţine autorităţile locale din Moldova. În a doua parte a zilei, Maia Sandu va ţine un discurs în plenul Adunării Parlamentare.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite