Slusari: Între PSRM şi Partidul Şor toată ziua au mers târguri, nu aşa uşor au votat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari IPN

Coaliţia de guvernare dintre Partidul Politic Şor, deputaţii platformei Pentru Moldova şi Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a pornit în campania electorală în momentul în care deputaţii care au plecat de la Pro Moldova au creat această platformă. Mai mult decât atât, pentru toate proiectele votate ieri în Parlament, Partidul Şor şi PSRM au dus tratative. Opiniile aparţin deputatului Platformei DA, Alexandru Slusari, notează IPN.

„Oameni de mult au înţeles că alianţa „ŞorDon” există. Ea a pornit încă în campanie electorală când au început deputaţii să treacă de la Pro Moldova la Pentru Moldova şi apărut această... care nu poţi să-i dai calificative”, a declarat deputatul Platformei DA în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

De asemenea, Alexandru Slusari susţine că în timpul pauzelor din cadrul şedinţei plenare, PP Şor şi PSRM negociau anumite interese.

„Astăzi toată ziua au mers târguri, nu aşa uşor au votat. Aceste ore de pauză erau transformate în târguri. Noi votăm pentru SIS - vă dăm stadionul, votăm pentru celelalte legi înseamnă că vă dăm farmaciile ambulante de tip ŞOR, votaţi altă lege - primiţi locuri în Biroul Permanent. Toată ziua au mers aceste târguri”, a precizat deputatul.

Şi deputatul PAS, Dumitru Alaiba susţine că oficializarea noii coaliţii parlamentare a fost vizibilă din „cosmos”, iar deputaţii au votat cele mai importante legi „cu ochii închişi, fără a avea idee despre documentele aprobate şi efectele pe care le pot produce”.

De partea cealaltă, deputatul PSRM Alexandr Nesterovschi dă asigurări că nu există nicio coaliţie între PP Şor şi Partidul Socialiştilor, acuzând în acelaşi timp opoziţia că la ultima şedinţă a votat proiecte alături de fracţiunea Partidului Şor.

În cadrul şedinţei plenare din 3 decembrie, PSRM şi PP Şor au votat în comun, fără prezentarea proiectelor de către autor, proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2021; proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, proiectul de lege cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova; proiectul de lege pentru completarea articolului 27 din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. De asemenea, au votat în două lecturi iniţiativa care prevede trecerea SIS din subordinea preşedintelui în cea a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite