Politică

articolul anterior articolul urmator

Slusari: „Mi se pare că doar Platforma DA doreşte demiterea acestei guvernări”

0
13 Jul 2020 14:48:06
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a declarat că textul moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost deja pregătit şi că Platforma DA aşteaptă semnăturile deputaţilor din fracţiunea Partidului Acţiune şi Solidaritate. Slusari sugerează că PAS nu pare să fie interesat în demiterea Guvernului Chicu.

„Nu vreau sau vin cu anumite comentarii, chiar dacă uneori mi se pare că doar Platforma DA doreşte demiterea acestei guvernări, dar aşteptăm până mâine (răspunsul PAS). Important să menţionăm că suntem contracronometrului şi că au rămas maximum trei săptămâni până la închiderea sesiunii primăvară-vară, dar nu putem exclude că o să fie încercări de a închide şedinţele Parlamentului şi mai devreme. Iată de ce - sau ne ocupăm serios de acest lucru, sau cineva urmează să-şi asume consecinţele că rămâne acest Guvern catastrofă, în frunte cu Igor Dodon, să organizeze alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Vedem mâine care va fi situaţia”, a declarat Alexandru Slusari într-o conferinţă de presă luni, 13 iulie.

Amintim că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunţat că formaţiunea sa are deja lista noului Cabinet de Miniştri şi că este gata să-şi asume guvernarea, deşi fracţiunea sa este formată doar din 11 deputaţi. Lidera PAS, Maia Sandu, a declarat că este dispusă să-l sprijine pe Andrei Năstase la funcţia de premier, dacă vor fi 51 de voturi în Parlament. Liderul Pro Moldova, Andrian Candu, la fel, a declarat că este gata să sprijine învestirea Guvernului Platformei DA.

Noul Guvern poate fi învestit doar dacă votează şi deputaţii Partidului Şor. Maia Sandu a afirmat că nu va vota un Guvern care să depindă de voturile Partidului Şor, condus de Ilan Şor, condamnat de prima intanţă la şapte ani de închisoare în dosarul furtului miliardului şi care se află în căutare internaţională. Reacţia Maiei Sandu este de înţeles, pentru că asocierea cu Ilan Şor ar putea-o discredita, fapt ce nu-i convine mai ales că au rămas zile numărate până la prezidenţiale. 

Precizăm că opoziţiei nu-i ajung încă două voturi pentru a demite Guvernul, fiind necesare cel puţin 51 de voturi. Toate fracţiunile de opoziţie - PAS (15 mandate), Platforma DA (11), Partidul Şor (9), Pro Moldova (14) şi deputatul neafilat Octavian Ţîcu au în total 49 de voturi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările