Slusari a părăsit şedinţa Comisiei economie, buget şi finanţe, indignat că i-a fost interzis să facă publică informaţia prezentată de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari FOTO Tribuna
Alexandru Slusari FOTO Tribuna

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA Alexandru Slusari, a anunţat că a părăsit miercuri, 21 aprilie, şedinţa Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, deoarece a refuzat să semneze un document prin care se obliga să nu divulge informaţii din raportul Consiliului Concurenţei „privind acţiunile concertate din partea unor companii petroliere”, acţiuni care ar fi dus la majorarea preţurilor la carburanţi.

„În 2020, când cotaţiile la ţiţei au căzut abrupt, consumatorii din Republica Moldova au beneficiat puţin de această conjuctură şi preţurile la carburanţi la noi nu s-au micşorat substanţial. Mai apoi au urmat 5 majorări de preţuri într-o perioadă de 3 luni cu sume exorbitante. Chiar dacă în ultima lună cotaţiile petrolului s-au diminuat semnificativ. Citind raportul Consiliului Concurenţei, înţelegi cum au acţionat concertat câteva companii petroliere în cel puţin ultimii 2 ani şi că schimbările de preţuri la benzină şi motorină au depins nu atât de situaţia pe piaţa petrolieră, cât de poftele petroliştilor şi influenţa factorului politic”, a scris Alexandru Slusari pe Facebook.

Slusari a menţionat că nu vrea să prejudicieze ancheta, subliniind că înţelege „şi frica celor din Consiliul Concurenţei.” 

„Dar insist ca acest raport să fie audiat în şedinţa plenară. Informaţia despre cât de nejustificat au plătit pentru carburanţi cetăţenii şi agenţii economici ar trebui cât mai rapid să devină publică”, a mai spus Slusari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite