Slusari răspunde la acuzaţiile lui Chicu: „Un prim-ministru de buzunar a rostit o groază de minciuni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Parlamentului, deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, i-a cerut premierului Ion Chicu să-şi dea demisia, dacă şeful Guvernului nu va putea demonstra că Slusari deţine în proprietate „măcar un teren agricol sau neagricol”. Reacţia deputatului vine după ce prim-ministrul a acuzat Platforma DA că promovează legi neconstituţionale în favoarea agricultorilor, dar şi că Slusari ar face lobby în Parlament pentru fermieri.

„Un prim-ministru de buzunar azi a rostit o groază de minciuni pe un metru patrat. Despre faptul că eu cer realocarea banilor de la pensionari spre agricultori. Că toate lucrările cu aşa zisele drumuri bune vor fi executate pănă la finele anului (în trei zile am fost în 12 sate şi nicaieri nu să vede capătul şi sunt foarte multe probleme cu executarea şi calitatea lucrărilor de infrastructură). Că recolta la porumb este de 800 mii tone, cănd aproape toţi agricultori nu au avut roada deloc. Dar principala minciună sfruntată, spusă de această umbră a lui Dodon, ţine de un interes personal pretins al meu în lobarea mai multor compensaţii pentru fermieri”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

Deputatul susţine că nu deţine „niciun ar de pământ agricol sau neagricol”. 

„Niciodată nu m-am ocupat cu afaceri în producere agricolă sau cu activitatea de comerţ. Tot ce urmăresc eu şi colegii mei, este salvarea agricultorilor mici şi mijlocii, care au legătură social-spirituală cu satele noastre. Noi dorim să prevenim expansiunea agroholdingurilor, a şomajului şi exodului masiv al oamenilor de la sate. Să nu permitem lichidarea sutelor de localităţi rurale”, a afirmat Slusari.

Slusari i-a cerut prim-ministrului Chicu „să spună public care este interesul meu personal în alocarea compensaţiilor agricultorilor şi dacă el cunoaşte despre măcar un teren agricol sau neagricol, care aparţine familiei mele”. 

„În caz contrar, el, dacă mai are măcar un miligram de responsabilitate, trebuie să-şi dea demisia”, a încheiat vicepreşedintele Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite