Slusari: După schimbarea conducerii CFM, situaţia continuă să degradeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari
Alexandru Slusari

După schimbarea conducerii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, situaţia de la întreprindere continuă să degradeze. Datoriile CFM au depăşit 800 de milione de lei, dintre care circa 180 de milioane sunt restanţe la salarii. Noul director al Căii Ferate din Moldova aşa şi nu a organizat un dialog eficient cu colectivul. Declaraţiile aparţin lui Alexandru Slusari, ex-deputat din partea Platformei Demnitate şi Adevăr, transmite IPN.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Alexandru Slusari menţionează că, „în afară de propunerea aberantă, precum că angajaţii ar trebui să împrumute credite de la bănci pentru stingerea datoriilor la salarii, alte idei de la dl. Tofilat (actualul director al CFM – n.r.) nu au parvenit”.

Potrivit ex-deputatului, în aparatul administrativ continuă haosul, iar cadrele socialiste au rămas neschimbate. „Este un dezmăţ, când jurista CFM, cu un salariu de câteva mii de lei, vine la serviciu cu un jaguar şi participă în toate comisiile de achiziţii, iar peste 6 mii de angajaţi nu primesc salarii timp de 6 luni. Din motive neclare, aşa şi nu a fost reluată circulaţia trenului Chişinău-Odesa, deşi partea ucraineană a fost disponibilă şi în perioada de vară această rută este rentabilă. Nu a fost nicio încercare de a restabili circulaţia trenurilor internaţionale pentru România şi Rusia. Din 26 iulie, se suspendă circulaţia trenului Bălţi-Ungheni, ultimul tren, deservit de filiala CFM Bălţi”, subliniază Alexandr Slusari.

În opinia lui Alexandr Slusari, Calea Ferată continuă calea spre faliment şi doar intervenţia urgentă a Guvernului şi a Parlamentului privind capitalizarea întreprinderii şi declararea CFM drept un obiectiv strategic poate salva situaţia. „Sper foarte mult că la una din primele şedinţe ale noului executiv va fi examinată minuţios problema întreprinderii strategice Calea Ferată”, notează ex-deputatul din partea Platformei DA.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite