GALERII FOTO Socialiştii şi comuniştii au împânzit centrul Chişinăului cu steaguri, baloane şi fanfare, de Ziua Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de pensionari au mărşăluit prin centrul Capitalei, la manifestaţia comuniştilor. Foto: Tudor Iovu
Sute de pensionari au mărşăluit prin centrul Capitalei, la manifestaţia comuniştilor. Foto: Tudor Iovu

Mii de manifestanţi mobilizaţi de cele două partide au mărşăluit încă de la primele ore ale dimineţii, prin centrul Capitalei.

Aproximativ 3.000 de manifestanţi socialişti au ieşit în această dimineaţă într-un marş dedicat zilei de 1 Mai, pe străzile din centrul Capitalei. Tineri, sute de vârstnici, instigatori cu portavoce şi rezervişti îmbrăcaţi în uniforme şi cu insignele la vedere au pornit la ora 09.30 din faţa Circului cu tot cu fanfară şi maşina de Salvare, au mers pe bulevardul Grigore Vieru, pe strada Bănulescu-Bodoni, apoi pe bulevardul Ştefan cel Mare şi s-au oprit în faţa Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu“. În tot acest timp, traficul auto a fost limitat pe o singură bandă, până la ieşirea coloanei cu steaguri şi pancarte pe artera principală a Capitalei. 

image

Foto

socialisti
image
image
image

Foto

image

„Ne-am adunat atâta lume pentru că e 1 mai, e ziua muncii şi suntem liberi s-o facem. Vrem să demonstrăm că suntem mulţi şi că ne iubim ţara“, spune Diana Gherasim, o tânără de 25 de ani care mărşăluia în rând cu ceilalţi manifestanţi. De pe margine, însă, manifestaţia socialiştilor a fost văzută cam gălăgioasă pentru această zi. „Îmi aştept soţia să vină de la salon. Ştiam că azi sunt mai multe manifestaţii ale partidelor, dar mi-ar fi plăcut să fie mai puţin zgomotoase“, susţine Daniel Badicu, un tânăr care aştepta în dreptul tonetelor de flori de pe strada Bodoni. „E foarte multă dezordine. Prin anii ’80 ziua de 1 mai era serbată tot aşa cu manifestaţii, dar acum se politizează prea mult“, afirmă şi Mihai Vasilache, un pensionar care urmărea marşul, pe bulevardul Ştefan cel Mare.

De la marş la iarbă verde

Înarmaţi cu steaguri, baloane şi insigne sovietice, sute de comunişti au mărşăluit pe străzile Capitalei. Înainte de a începe marşul, liderul PCRM a ţinut un discurs preelectoral acuzând Alianţa pentru Integrare Europeană de „distrugerea Republicii Moldova“. „Suntem într-o perioadă a schimbărilor în ţara noastră, dar trebuie să mergem înainte. Avem o singură ieşire din această situaţie- alegerile anticipate“, a declarat Vladimir Voronin, liderul PCRM. 

Pentru că este zi liberă, participanţii la marş şi-au propus să ajungă şi la iarbă verde. „Este o zi atât de frumoasă, perfectă pentru o plimbare. Acum participăm la maşul solidarităţii, iar mai târziu voi merge la iarbă verde cu familia sau la vilă. Este ziua muncii de aceea trebuie să ne odihnim“, spune Ludmila Cuzniţova. Anastasia Lisnic va avea musafiri „Am inviatat mai multe rude şi prieteni de familie. Vom sta la masă şi vom cânta ca pe vremuri, când eram mai tineri“, afirmă pensionara.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite