Socialiştii anunţă despre organizarea unui protest în faţa Comisiei Electorale Centrale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Batrincea

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova va organiza un protest luni, 11 februarie, în faţa Comisiei Electorale Centrale. Manifestaţia vine ca reacţie la decizia CEC de a avertiza Socialiştii pentru folosirea resurselor administrative, prin faptul că s-ar fi folosit de imaginea Preşedinţiei şi a lui Igor Dodon, care nu este participant al procesului electoral.

Secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, a declarat că decizia CEC a fost luată în urma unei contestaţii depuse de „elementele criminale Şor şi Chirtoacă” şi a spus că e nedrept ca Socialiştii să fie sancţionaţi de folosirea resurselor administrative pe care nu le aud, fiind în opoziţie, iar Democraţii să nu fie avertizaţi, în timp ce ar folosi masiv resursele administrative.

„CEC ignoră folosirea resurselor administrative de către candidaţii PDM, premierul Filip, speakerul Candu, care desfăşoară agitaţia electorală exclusiv din contul proiectelor realizate din bugetul public, din banii contribuabililor. Programul „Drumuri bune”, „Prima casă”, troleibuze, autobuze, şcoli, grădiniţe, salarii, pensii, toate acestea democraţii le prezintă ca pe un cadou din partea lor”, a afrimat Vlad Bătrîncea pe pagina sa de Facebook.

Amintim că preşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală prin care cerut ca Partidul Socialiştilor să fie exclus din cursa electorală pentru parlamentarele din 24 februarie, pentru că ar fi încălcat legislaţia electorală.

Dorin Chirtoacă susţine că Socialiştii, prin intermediul lui Igor Dodon, folosesc Preşedinţia în vederea promovării imaginii lor. Liberalul l-a acuzat pe şeful statului că a declarat deschis la mai multe evenimente înainte de începerea campaniei electorale, dar şi după, că va sprijini Socialiştii în aceste alegeri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite