Politică

articolul anterior articolul urmator

Socialiştii cer bani pentru plata datoriilor salariale la CFM

1
16 Sep 2021 01:22:20
Autor: Iurii Botnarenco

Socialiştii din Parlament îi solicită majorităţii parlamentare să vină cu rectificări la buget şi să aloce bani pentru achitarea datoriilor la salariile angajaţilor întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM), transmite IPN.

În timpul şedinţei Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe, la care s-a discutat noul proiect al Codului Transportului Feroviar, liderul PSRM, deputatul Igor Dodon, a spus că oamenii trebuie ajutaţi, pentru că nu mai au din ce trăi.

„Poate să veniţi cu rectificarea bugetului. Să găsim surse să alocăm suplimentar la CFM. Dacă nu se isprăveşte administraţia, să alocăm din buget bani, să majorăm capitalul social al întreprinderii de stat, dar să ajutăm salariaţii”, a declarat Igor Dodon.

Proiectul noului Cod al Transportului Feroviar urmează a fi supus dezbaterilor în şedinţa plenară a Parlamentului. Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale precizează că infrastructura feroviară va aparţin în continuare statului, iar serviciilor de tracţiune, transport pasageri şi marfă vor putea fi prestate de operatori privaţi. Proiectul prevede şi instituirea Autorităţii Feroviare ca organ de monitorizare a sectorului. Instituţia va implementa şi realiza politicile în domeniul transportului feroviar şi va garanta siguranţa feroviară.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Groza Carmen
16.09.2021, 07:12:33

Datoriile create de voi socialiștii să le achite Chișinăul de astăzi în criză economică? Mai scoateți mintea din beci, chelule - datoria Transnistriei la gaze o va achita Rusia, pe cea la CFM creată de voi o va achita tot Rusia care este curatorul vostru deschis și alte datorii din sectorul energetic la fel va fi achitată de Rusia ca compensare pentru implicarea directă, rușinoasă și mostruoasă în politica internă a țării!

-9 (9 voturi)
Modifică Setările