Socialiştii lui Dodon propun modificarea Constituţiei ca să fie interzise căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Deputaţii Partidului Socialiştilor, condus de Igor Dodon, propun completarea Constituţiei la articolul 48. Familia. Pe lângă sintagma „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”, să fie stipulată interdicţia de a înregistra o căsătorie între două persoane de acelaşi sex. O altă prevede propusă pentru completarea Constituţiei stipulează ca părinţii unui copil sunt mama şi tata, transmite IPN.

Iniţiativa este înaintată în ajunul Zilei Familiei şi vine să fortifice instituţia familiei. Într-o conferinţă de presă, deputatul Vasile Bolea s-a arătat deranjat de faptul că, în ultimii ani, se manifestă forţe care atentează la promovarea valorilor tradiţionale. 

„Diferite mişcări, care atentează la valorile tradiţionale, la familia tradiţională, diferite marşuri şi propaganda valorilor netradiţionale, ultimii ani, a luat o amploare mare”, a notat parlamentarul.

„La nivel legislativ, Constituţia consfinţeşte că familia este întemeiată în baza relaţiei între bărbat şi femeie. În acelaşi timp, noi considerăm că Constituţia urmează a fi îmbunătăţită la acest capitol. Şi noi venim cu această idee de a modifica şi de a îmbunătăţi prevederile articolului 48 din Constituţie, unde să indicăm, pe lângă acest fapt că familia este întemeiată în baza relaţiilor dintre bărbat şi femeie, să mai introducem şi alte prevederi. Precum: statul interzice înregistrarea căsătoriilor între parteneri de acelaşi sens. Şi următoarea: părinţii ai copiilor reprezintă tata, părinte de gen masculin şi mama, părinte de gen feminin”, a punctat Vasile Bolea.

Până la sfârşitul zilei, va fi colectat numărul necesar de semnături pentru înaintarea iniţiativei, spune deputatul. De asemenea, se pregăteşte o strategie care vizează dezvoltarea familiei.

Colegul său, Vladimir Odnostalco, a precizat că în proiectul propus prevede şi sancţiuni pentru promovarea valorilor netradiţionale. Socialiştii vor insista ca Republica Moldova să nu ratifice Convenţia de la Istanbul, despre care spun că „lobează lucruri care distrug valorile familiale”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite