Socialiştii rămân cu 19 consilieri municipali. Voturile pentru CMC nu vor fi renumărate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voturile pentru Consiliul Municipal Chişinău nu vor fi renumărate, aşa cum au cerut reprezentanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova. Curtea de Apel Bălţi a anulat decizia primei instanţe, cea a Judecătoriei Centru din oraşul Chişinău.

Amintim că cererea socialiştilor, de renumărare a voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău, revendicată în urma alegerilor locale din 14 iunie 2015, a fost acceptată pe 29 iunie de către magistraţii de la Judecătoria Centru. Judecătorii le-au dat dreptate socialiştilor, care şi-au motivat solicitarea prin faptul că în ziua scrutinului local au avut loc mai multe încălcări care ar fi afectat rezultatul final obţinut de PSRM.

Decizia a fost contestată de Consiliul electoral de circumscripţie Chişinău. Pe 3 iulie, însă, tot la solicitarea socialiştilor, Curtea Supremă de Justiţie a hotărât ca decizia privind renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău să fie luată de magistraţii Curţii de Apel Bălţi.

Precizăm că, în urma scrutinului local, PSRM a obţinut 19 mandate în CMC, PL - 17, Blocul electoral PPEM - 6, PCRM - 3, PN - 3, PLDM - 2, PDM - 1. Astfel, partidele proeuropene reuşesc să acumuleze majoritatea în CMC, de 26 de consilieri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite