Socialiştii s-au întâlnit cu şeful Delegaţiei UE la Chişinău: Acţiunile guvernării pot fi calificate ca intimidare şi răfuială cu opoziţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Secretarul Executiv al Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Vlad Batrîncea, împreună cu deputaţii Olga Cebotari, Zinaida Greceanîi şi Corneliu Furculiţă au participat la o întrevedere cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Jānis Mažeiks. Întrevederea s-a desfăşurat în contextul reţinerii ex-preşedintelui Igor Dodon.

Vlad Batrâncea a subliniat că, în lumina ultimelor evenimente din ţară, în special referindu-se la percheziţiile şi reţinerea lui Igor Dodon, acţiunile actualei puteri pot fi calificate drept intimidare şi răfuială cu opoziţia parlamentară, dar şi încercare de a insufla frica în cetăţenii Republicii Moldova pe fundalul problemelor acute de ordin socio-economic.

Vlad Batrîncea a precizat că susţine opinia lui Mažeiks şi că nimeni nu poate fi mai presus decât legea, însă este primordial de a nu favoriza vreo forţă politică, în special când sunt investigate dosarele politice cu scopul de a sustrage atenţia cetăţenilor de la lucruri mai importante, inclusiv dosare de rezonanţă care au adus prejudicii atât imaginii cât şi bugetului ţării. 

În aceeaşi ordine de idei, Batrîncea a menţionat că actuala putere ignoră vădit şi intenţionat iniţiativele legislative promovate de fracţiunea Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor.

Zinaida Greceanîi, la rândul său, s-a referit la învinuirile neargumentate aduse ex-preşedintelui ţării, Igor Dodon. Greceanîi a subliniat că asistăm la un scenariu de destabilizare şi dezbinare a societăţii, în locul consolidării acesteia şi cooperării factorilor politici decidenţi în scopul reanimării economiei naţionale şi menţinerii păcii pe fonul situaţiei instabile din regiune.

Corneliu Furculiţă a adăugat că intentarea acestui dosar, precum şi a altor dosare împotriva membrilor Partidului Socialiştilor şi a fostului Procuror General, Alexandr Stoianoglo, trebuie condamnate şi stopate în mod urgent. Furculiţă a amintit despre cazuri de rezonanţă, care au dus la fraude şi pagube imense pentru Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite