Socialiştii vor demiterea lui Candu şi retrag proiectul privind demiterea directorului CNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe propuneri ale deputaţilor socialişti nu au fost acceptate de plenul Parlamentului de la Chişinău, printre care demisia procurorului general, a membrilor Comisiei Electorale Centrale şi a directorului Centrului Naţional Anticorupţie. În rezultat, aceştia au părăsit sala Legislativului, anunţând că pregătesc un alt proiect - cel de demitere a spicherului Andrian Candu.

Şedinţa Parlamentului Republicii Moldova a început, ca de obicei, cu dezbateri asupra ordinii de zi. Cele ami aprinse discuţii au avut loc atunci când deputaţii vorbeau despre demisii. Astfel, fracţţiunea socialiştilor a propus includerea pe ordinea de zi a proiectelor privind demisiile procurorului general, a şefului CNA, a întregii componenţe a CEC, dar şi a şefilor altor instituţii. Acestea au fost respinse de majoritatea parlamentarilor.

În rezultat, fracţiunea PSRM l-a acuzat pe preşedintele Legislativului, Andrian Candu, că ar face agenda Parlamentului după bunul său plac, fără a ţine cont de propunerile fracţiunilor. În semn de protest, socialiştii au părăsit sala de şedinţe.

Înainte de aceasta însă, deputatul socialist Vasile Bolea a făcut un anunţ surprinzător. PSRM a cerut retragerea proiectului privind demiterea directorului CNA, motivând că intenţionează să modifice proiectul, după care vor cere ulterior demisia lui Viorel Chetraru.

„Moldova este un stat capturat. Noi vrem demisia tuturor funcţionarilor corupţi. Pe noi nu ne interesează războiul politic asupra PLDM. Revenim cu proiectul cu privire la demiterea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu”, a anunţat şi deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite