Soluţia ex-deputatului Alexandru Slusari în contextul creşterii preţului la gazul la metan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Slusari
Alexandru Slusari

Ex-deputatul din partea Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, consideră că, în contextul creşterii preţului la gazul metan, se impune ca preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe să convoace urgent şedinţa Comisiei cu invitarea Consiliului Concurenţei. Cel din urmă ar trebui să prezinte informaţia dacă compania Transautogaz are poziţia dominantă pe piaţa metanului, transmite IPN.

Potrivit lui Alexandru Slusari, cel mai probabil Transautogaz deţine poziţia dominantă pe piaţa metanului, şi peste două ore angajaţii instituţiei de control, având imbold de la deputaţi, ar trebui să meargă în oficiul companiei şi să solicite justificarea majorării preţului.

„Cred că în aceeaşi zi se poate constata, în conformitate cu articolul 11 al Legii Concurenţii, abuzul de poziţia dominantă. Transautogaz se amendează drastic, iar preţurile se întorc la indicii vechi. Punctum! Este cea mai scurtă cale de rezolvare a problemei”, este de părere fostul deputat.

Acesta mai spune că preţul la gazul metan a crescut brusc, fără nicio explicaţie, iar asta ar fi „încă un act abuziv din partea unei companii, afiliate Moldovagaz”. „De nenumărate ori am vorbit că în lipsa controlului asupra preţurilor o gaşcă de „businessmeni” fac ce vor cu preţurile”, a mai spus acesta.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite