Soţia lui Ruslan Popov, suspendată din funcţia de procuror. E învinuită de complicitate la îmbogăţirea ilicită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general Alexandru Stoianoglo
Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general Alexandru Stoianoglo

Soţia lui Ruslan Popov, fost adjunct al procurorului general, a fost suspendată din funcţia de procuror de către Consiliul Superior al Procurorilor. Iulia Popov este învinuită de complicitate la îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere, transmite IPN.

Demersul cu privire la suspendarea din funcţie a fost înaintat de către procurorul general interimar, Dumitru Robu. Examinarea acestuia a avut loc cu uşile închise, fără a se preciza motivele din cerere. Ca urmare, CSP a dispus suspendarea Iuliei Popov din funcţia de procuror.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanţii mass-media, a precizată că motivele care au stat la baza înaintării de către procurorul general interimar a demersului de suspendare din funcţie sunt determinate de statutul de învinuit al procurorului în cadrul cauzei penale recent expediate în instanţa de judecată. Iuliei Popov îi este incriminată complicitatea la săvârşirea infracţiunii de îmbogăţire ilicită şi falsul în declaraţia de avere.

Mai devreme, Ruslan Popov a fost eliberat de către CSP din funcţia de adjunct al procurorului general, la fel la demersul procurorului general interimar, Dumitru Robu. Ruslan Popov este învinuit de îmbogăţire ilicită şi fals în declaraţia de avere. Dosarul a fost trimis în judecată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite