Stoianoglo: Procuratura Anticorupţie şi PCCOCS s-au ocupat de urmărirea ilegală a oamenilor şi cu distrugerea afacerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandr Stoianoglo

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, a afirmat că primul lucru pe care l-a înţeles atunci când a fost numit în funcţie a fost că structura procuraturii este nefuncţională. El susţine că ceea ce s-a întâmplat până acum în Procuratura Generală, Procuratura Anticorupţie şi PCCOCS arată că cele trei instituţii nu au fost conduse de supremaţia legii şi nu au respectat drepturile şi interesele cetăţenilor.

Alexandru Stoianoglo a afirmat, la emisiunea „Politica Nataliei Morari”, că cele trei procuraturi s-au preocupat în mod special de urmărirea penală ilegală a oamenilor de afaceri, de distrugerea afacerilor şi de obţinerea profitului în rezultatul acestor acţiuni. 

Stoianoglo a subliniat că anume din acest motiv, imediat ce a ajuns în funcţie a dat ordinul ca PCCOCS şi Procuratura Anticorupţie să nu mai intervină în cercetarea penală a oamenilor de afaceri, decât în cazurile când FISC-ul constată că aceştia într-adevăr s-au eschivat de la plata impozitelor. 

Potrivit lui, PCCOCS şi Procuratura Anticorupţie nu au fost altceva decât două grupări criminale, conduse de Nicolae Chitoroagă şi, respectiv, Viorel Morari.

Alexandru Stoianglo a menţionat că fostul şef al PCCOCS Nicolae Chitoagă a fost reţinut la indicaţia lui Viorel Morari, care a vrut să se răzbune după ce la rândul său Nicolae Chitoroagă a dat indicaţii ca să fie reţinut omul de afaceri Andrei Tranga. Stoianoglo spune că cele două procuraturi se aflau mereu într-un conflict, iar ex-procurorul general Harunjen avea un rol de mediator, însă odată cu demisia acestuia, conflictul între Morari şi Chitoroagă a atins cote maxime.

Stoianoglo a prezentat mai multe exemple ce denotă că cele două procuraturi, în lipsă de probe, au deschis dosare penale şi au reţinut mai mulţi oameni de afaceri.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite