Politică

articolul anterior articolul urmator

Stoianoglo solicită ca arestul preventiv să fie aplicat doar în cazuri excepţionale

1
17 Sep 2021 18:20:15
Autor: Iurii Botnarenco

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, le-a solicitat conducătorilor procuraturilor teritoriale, specializate şi ai subdiviziunilor Procuraturii să aplice arestul preventiv doar în cazuri excepţionale. Doar dacă recurgerea la alte măsuri preventive poate prejudicia considerabil buna investigare a cauzei, transmite IPN.

Procuratura precizează că măsura a fost dispusă în contextul adresării Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu creşterea numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 în mediul penitenciar.

„Astfel, având în vedere circumstanţele particulare ale cauzelor penale, aplicarea corectă a acestor reguli, este de natură să contribuie la evitarea supra-aglomerării instituţiilor penitenciare”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Procurorul general a mai indicat excluderea din activitate a solicitărilor de escortare a persoanelor deţinute pentru participarea la acţiunile procesuale, cu excepţia cazurilor în care acest lucru este absolut necesar şi continuarea practicilor de efectuare a acţiunilor nemijlocit la sediul instituţiei penitenciare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
18.09.2021, 12:47:49

Important e să nu se teamă infractorii de justiţie.

+10 (10 voturi)
Modifică Setările