Susţinătorii candidatului George Simion în alegerile pentru Parlamentul European, interzişi în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Caravana ,,România MARE în Europa’’ a candidatului independent în alegerile pentru Parlamentul European, George Simion, a fost interzisă în Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră nu au permis accesul în Republica Molodva a microbuzului tricolor în care se aflau susţinătorii lui George Simion, care urmau să ajungă la Chişinău la întrevederi cu cetăţenii.

Potrivit Agora.md, decizia respectivă a autorităţilor moldovene ar fi fost cauzată de mesajul ce era inscripţionat pe microbuzul în care se aflau simpatizanţii lui George Simion: „România Mare în Europa”.

Activiştii au fost îndemnaţi să-şi lase maşina în afara vămii şi să-şi continue drumul spre Chişinău cu un alt mijloc de transport, însă aceştia au refuzat să se conformeze cerinţelor, iar în cele din urmă au fost nevoiţi să se întoarcă în România.

„Nu vrea să-mi dea voie să intrăm în RM cu maşina personală. Ne-au prezentat un act, am cerut să mă consult cu avocatul ca să ştiu ce să semnez şi iniţial mi-au interzis. Se interzice accesul în RM prin consemn. Nu au vrut să-mi dea un motiv clar. Nu înţeleg de ce. Sunt cetăţean al RM, maşina e pe numele meu. Cum să mergem, dacă e o maşină de caravană”, a declarat Alexandru Rotaru.

Amintim că George Simion are restricţie de intrare pe teritoriul R.Moldova pentru o perioadă de 5 ani. Preşedintele „Acţiunea - 2012” a fost reţinut şi expulzat din Moldova pe 1 octombrie 2018, aproape de miezul nopţii, în timp ce se îndrepta spre România. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite