Tauber: Oamenii lui Filat au acţionat ca racketul din anii 90 – au pus mâna pe bănci şi a pornit contorul: „De ce Maia Sandu nu este trasă la răspundere?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, deputat Partidul ŞOR
Marina Tauber, deputat Partidul ŞOR

Fostul premier Vladimir Filat şi subordonaţii săi din PLDM au procedat exact aşa cum proceda raketul în anii 90 – a pus mâna pe bănci şi a pornit contorul. Declaraţia aparţine deputatului Partidului „ŞOR”, Marina Tauber, care a precizat că din toate documentele şi sentinţele de judecată se vede foarte clar că Filat îl obliga pe Ilan Şor să facă diverse lucruri, ca apoi să-l facă ţap ispăşitor.

„Până la urmă, Şor a fost de acord cu cumpere datoriile faţă de bănci, cu intenţia ca ulterior să se clarifice singur cu cei care au luat aceste credite. Dar, după cum am văzut, această evoluţie a situaţiei nu convenea puterii de stat. Este evident că furtul miliardului a fost realizat (şi asta e foarte important, vă atrag atenţia în mod special!), din cauza acelor garanţii de stat, acordate în mod ilegal şi care nu erau necesare şi nu au fost solicitate de nimeni”, a spus Marina Tauber. 

Mai mult, ea a atras atenţia că garanţia de stat a fost acordată de conducerea şi reprezentanţii PLDM, inclusiv preşedintele Maia Sandu, dar şi alţii, inclusiv actuali deputaţi din partea PAS.

„De ce Maia Sandu, dar şi ceilalţi, care au semnat şi care au participat, care au votat pentru aceste garanţii de stat nu sunt, până în prezent, traşi la răspundere?”, a întrebat Marina Tauber.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite