Politică

articolul anterior articolul urmator

Te lepezi de România? Mă lepăd

4
30 Jun 2018 13:57:05
Lulea Marius Dorin
Andrei Năstase a fost ales primar însă mandatul său nu a fost validat de judecători şi de C.E.C..
Andrei Năstase a fost ales primar însă mandatul său nu a fost validat de judecători şi de C.E.C..

Andrei Năstase se foloseşte de fiecare ocazie pe care o are pentru a se lepăda de România şi de unionism, iar acest lucru nu doar când este întrebat. Cu toate acestea cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum  zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.

Dar nu este deloc adevărat: cea mai mare parte a moldovenilor care şi-au luat cetăţenia română îşi respectă statutul şi Ţara. Cu trimitere la gândurile proprii Andrei Năstase a afirmat public că şi ceilalţi moldoveni au luat cetăţenia română aşa cum şi el şi-a luat-o: doar pentru interes.

Află dragă Năstase că alţii nu sunt ca tine, adică nu sunt în stare să jure strâmb. Căci în cele din urmă aici ne întoarcem: dacă omul a jurat fără remuşcare, ştiind că nu se va ţine de jurământ, la ce să ne aşteptăm de la el în cadrul scenei politice de la Chişinău? Sigur că nu îl putem compara cu Iurie Roşca deoarece nu a spus niciodată că ar fi unionist, dar trădarea poate fi şi la adresa propriului său electorat.

Dacă are o aşa mare încredere în viitorul Moldovei pentru toţi moldovenii şi nu doar pentru unii, atunci de ce a mai stat la coadă ca să jure strâmb?

Eu de exemplu m-am născut cu cetăţenia română şi nu am cerut eu să mi se dea. Dacă aş fi fost un mare fan al moldovenismului şi m-aş fi născut în Republica Moldova şi nu la Piatra Neamţ, şi aş mai fi avut şi o minimă coloană vertebrală, nu m-aş fi umilt să  iau cetăţenia română. Ori văd că voi aţi făcut coadă în faţa celorlalţi care o meritau.

Reprezentanţii forţelor unioniste, că o fi ei politicieni sau membri din societatea civilă, s-au plâns în ultimele zile pe motiv că Andrei Năstase este foarte violent, atât fizic cât şi verbal, şi că nu le permite ca la proteste să ia cuvântul şi aceştia.

Asta deşi mai bine de jumătate din cei aflaţi la proteste sunt unionişti, unii dintre ei dovediţi şi prin vot căci 10% din voturile din Chişinău sunt dovedit unioniste(dar de fapt alte 10% s-a dus direct la el din primul tur datorită încrederii în şansele lui), voturi cu care el a ajuns în turul II.

Pare că Năstase face tot posibilul ca să piardă lupta politică din toamnă. Mie personal îmi ridică mari semne de întrebare: dacă cu Unioniştii nu face alianţă politică, dacă cu Plahotniuc nu face alianţă politică, atunci cu cine va forma el o majoritate politică în toamnă? Păi pe scenă au mai rămas doar forţele pro-ruse şi asta îmi creează mie personal mari temeri. Căci cu siguranţă se poate vedea cu ochiul liber că singuri nu vor putea obţine o majoritate parlamentară ci numai şi numai cu ajutorul celor două forţe politice menţionate anterior.

Ori pe unionişti îi fugăreşte prin piaţă iar pe Plahotniuc îl înjură de la tribună.

Partea proastă este că la Chişinău în mod constant parcă alegătorii suferă de orbire. Greutăţile trecutului sunt atât de mari că nu mai reuşesc să vadă bine prezentul. Ori ce vedem acum este ceea ce se întâmplă de 25 de ani: apar politicieni care vând o altă şi o altă iluzie moldovenilor.

Vă reamintesc faptul că mandatul lui Andrei Năstase ca şi primar al Chişinăului nu a fost validat de către Judecători şi reprezentanţii C.E.C. ce au trebuit să ia act de decizia primilor.

Ştiu că mulţi adepţi ai lui Năstase sunt destul de radicalizaţi ca să nu îşi dorească să mai vadă adevărul şi că în Moldova dacă nu eşti cu ei atunci eşti cu Plahotniuc, expresie ce a luat forma unei înjurături, căci dacă ceva le place fraţilor de dincolo de Prut este cu siguranţă Teoria Conspiraţiei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Cristian saileanu
1.07.2018, 16:36:09

si de politicienii ei? si de hotii din guvern?

Papa Raţă
2.07.2018, 11:30:42

Iartă-i , Doamne, că nu ştiu ce vor ! Păi, nici acuma nu vă vine mintea de pe urmă ? ori doriţi să îmbrăcaţi haina ouălor clocite ? Vai de capul vostru, dezaxaţilor !

Val Petru
2.07.2018, 12:12:37

"...cetăţenia română îi stă foarte bine, dar aşa cum zice şi el despre alţi un milion de moldoveni: este luată din interes.". Acest individ spune adevarul. Cunosc mai multi moldoveni din RM care, toti, fara exceptie, mi-au spus acelasi lucru: cetatenia romana ne intereseaza numai ca sa ne miscam fara restrictii in UE. O spun din ce in ce mai multi, si eu cu ei: Rep. Moldova este un stat toxic, cu o natiune complet amorala care, daca ar putea, ar emigra, in intregime, oriunde. Cu o asemenea pacoste inca mai vor unii sa incarce Romania, si asa cu mari probleme. Bine ca majoritatea romanilor sunt lucizi si realizeaza non-sensul integrarii acestei tari marginale, care trebuie sa ramana independenta, asa cum e ea, pentru totdeauna.

MM Ordean
2.07.2018, 12:23:48

N-am urmărit prea atent campania electorală pentru primăria Chișinăului. Cert este că lumea bună de la vest de Prut a susținut candidatul (socotit pro-european) Andrei Năstase, iar apoi s-a revoltat cînd alegerile cștigate de acela au fost anulate. . Dau acum de iritarea cuiva, pe cuvintele rostite de acel candidat, care își neagă tendințe unioniste (ale Basarabiei cu România). . Pe de o parte, nu aș suscrie nemulțumii gazetarului de care vă spun, asta în principal pentru că pot citi dincolo de vorbele mari pe care emite. De pildă, cum că nu toți dintre est-moldovenii care au solicitat cetățenie română se află șarle, mai exact să declare că au luat-o numai din interes... Și, implicit, au jurat strîmb, ca să folosesc expresia autorului citat. . Probabil e și aici un înșelat care ne sosește, exact cînd credeam că am păcălit noi pe alții. Ori barim că i-am momit suficient. . Cum se întîmplă nu o dată gazetarului vest-prutean (adică de la vest de Prut, deci român) el nu scapă vorbă despre atitudinea majorității basarabene. Care de 27 ani nu a pornit să se alăture surorii celei mari, chit că în spațiul ultimeia circulă măreții a la Christos, în sensul că uite-acum vine - mai exact Unirea. . Nimeni (mai ales în an aniversar) nu spune că majoritatea așa-zișilor frați de peste Prut nu dorește unire cu noi. Ci se simte bine pe cont propriu. Iar în paralel, dacă poate profita de prin jur (vezi amintita cetățenie românească), o face lipsit de vreo ezitare. Nimeni, în România, nu ia în calcul acel dezinteres pentru unire, eventual despre cum se văd lucrurile acolo... . Or, la respectivii basarabeni intuiesc a se simți străini de noi. Iar în paralel doritori a fi stat separat, căci li-i mai bine la suflet așa... Mai exact, mai bine fruntaș în bucata-ți de teritoriu, decît o zonă mică și înapoiată dintr-un stat o idee mai civilizat. . Ca de obicei, mă uit la scrisele-mi dacă nu mă aflu în ele excesiv de dur ori răutăcios. Posibil să fiu. Dar nici despre ceid e care vorbesc nu pare să-i dea onestitatea afară din casă. . Că veni vorba. Hai să punem de-un exercițiu imaginativ, cum ar fi cu Basarabia la noi. Eu unul simt c-ar fi ciuca bătăilor, în materie de mișto, pe seama înapoierii dumnealor, bașca a accentului rusesc în vorovire.