Politică

articolul anterior articolul urmator

Tiraspolul acceptă vaccinul donat de România, însă îl prezintă ca fiind oferit de OMS

3
4 Mar 2021 13:31:30
Autor: Iurii Botnarenco
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut de la Tiraspol
Vadim Krasnoselski, preşedintele nerecunoscut de la Tiraspol

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunţat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin AstraZeneca.

Însă, Krasnoselski spune că vaccinul este oferit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, deşi preparatul a fost donat de România, iar odată ajuns la Chişinău, autorităţile moldovene au decis să ofere şi Tiraspolului 1.810 de doze de vaccin.

Totodată, Krasnoselski a anunţat că, în timpul apropiat, Tiraspolul va primi din partea Rusiei 30.000 de doze de vaccin Sputnik V, iar în perspectivă - încă 40.000 de doze.

Krasnoselski a menţionat că Tiraspolul este gata să achiziţioneze vaccinul rusesc în cantităţi mari, însă Federaţia Rusă deocamdată nu poate face faţă cererii mari de pe piaţa internaţională.

Campania de vaccinare în R. Moldova a început pe 2 martie şi a fost posibilă datorită României, care a donat Republicii Moldova 21.600 de doze de vaccin anti-COVID-19, produse de AstraZeneca, din totalul de 200.000 de doze promise.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au precizat că 1.800 de doze de vaccinuri din cele oferite de România vor fi distribuite în Transnistria.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ion damian
4.03.2021, 13:50:08

pana vin alea din Rusia mai este si alea costa mult

Ovidiu Olariu
4.03.2021, 14:23:45

Romania a donat 1810 doze de vaccin Tiraspolului, pentru populatia din Transnistria. Ocolind, in mod premeditat adevarul, autoritatile locale au afirmat ca donatia a fost facutā de OMS. In loc de "multumesc", Romania este sfidatā, printr-un comportament de neacceptat, practic, refuzandu-se sa se recunoascā o donatie importantā, binevenitā intr-un moment critic pentru locuitorii Transnistriei. Cum s-ar putea comenta un astfel de comportament ? Intr-un singur fel ! Cand tu, ca stat român, esti umilit si sfidat, in acest fel, Tiraspolul nu mai trebuie sa existe pentru Romania ! Nu ai de ce sa mai stai de vorbā cu conducerea unei regiuni care reactioneazā in acest fel ! Niciodatā ! Il lasi pe tovarasul Vadim Krasnoselski, conducatorul, de facto, al Transnistriei sa inceapa vaccinarea populatiei atunci cand va pimi cele 30.000 de doze Sputnik, promise de Rusia. La urma urmei, mass media furnizeazā informatia ca si vaccinul rusesc este bun. Prin urmare, se poate astepta, pana la venirea dozelor promise din Rusia, iar pe localnici îi "tratezi"cu discursuri despre despre buna coaborare a Tiraspolului cu Moscova si despre bunatataea si ajutorul pe care il va da Transnistriei, "fratele mai mare" ! In ceea ce îi priveste pe conducatorii actuali ai Transnistriei, indiferent cine sunt ei, si in privinta modului in care acestia au reactionat, un singur comentariu este potrivit intr-o astfel de situatie: Liderii locali din Tiraspool si toti cei care au avut un astfel de comportament sunt niste gunoaie !

+1 (1 vot)
Bingo Bango
5.03.2021, 09:55:01

@Ovidiu Olariu: V.Krasnoselski nu face totu' de capu' lui. El actioneaza si se comporta dupa ordinele primite de la ..... se stie de unde. Iti dai seama ca nu ii convine sa spuna ca a primit doze de vaccin din partea Romaniei, inaintea Rusiei.

Modifică Setările