Politică

articolul anterior articolul urmator

Tiraspolul anunţă că a eliberat doi cetăţeni ai R. Moldova la solicitarea lui Igor Dodon

3
8 Oct 2020 16:13:52
Autor: Dan Anghel

Aşa-numitul minister de Externe de la Tiraspol a anunţat că doi din cei patru cetăţeni ai R. Moldova, reţinuţi de structurile de forţă ale Transnistriei, au fost eliberaţi. Autorităţile de la Tiraspol susţin că ese vorba despre doi angajaţi ai Ministerului de Interne de la Chişinău

Aşa-numitul MAE de la Tiraspol a precizat că eliberarea celor doi s-a făcut în urma solicitării autorităţilor de la Chişinău. Mai devreme, preşedintele Igor Dodon a anunţat că a discutat la telefon cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre cazurile ce ţin de răpirea celor patru cetăţeni ai R. Moldova pe teritoriul din stânga Nistrului. Şeful statului a comunicat că i-a cerut lui Krasnoselski „să intervină prompt în eliberarea cetăţenilor noştri şi să ia măsurile care se impun pentru responsabilizarea celor care au comis această gravă ilegalitate”.

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco sugerează că în spatele răpirii cetăţenilor R. Moldova de structurile de forţă de la Tiraspol ar sta Igor Dodon.

„Dacă se va confirma că Igor Dodon stă în spatele răpirii cetăţenilor noştri aşa încât pe urmă să se facă mare ”salvator” pentru ”eliberarea” acestor oameni, personajul va trebui judecat pentru Trădare de Patrie”, a scris Litvinenco pe Facebook.

Anterior, într-o conferinţă de presă, deputatul Alexandru Jizdan a comunicat că autorităţile neconstituţionale de la Tiraspol îi acuză pe cetăţenii răpiţi de spionaj în favoarea Chişinăului. 

Amintim că un poliţist de la Inspectoratul de Poliţie Floreşti a fost răpit miercuri, 7 octombrie, de către forţele de securitate de la Tiraspol. Este vorba despre Andrei Amarfi, care activează în cadrul Ministerului de Interne de 24 de ani. 

Poliţistul a fost răpit din curtea casei sale, din oraşul Camenca, localitate controlată de regimul de la Tiraspol, de câteva persoane care aveau cagule pe cap, cu haine care aveau inscripţia „MGB”, a aşa-numitului minister al securităţii de la Tiraspol, după care a fost urcat într-un automobil şi dus într-o direcţie necunoscută.
 
Joi, 8 octombrie, asociaţia Promo-LEX a anunţat că încă un cetăţean a fost răpit în Transnistria. Este vorba despre Adrian Glijin, care a fost răpit de pe un câmp din apropierea localităţii Cuzmin, raionul Camenca, controlat de Tiraspol.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Mandrean Paul
8.10.2020, 16:36:21

Suina dodon este cel mai mare tradator de neam si tara din intreaga istorie a poporului roman!

+1 (1 vot)
Alex Bun
8.10.2020, 19:23:47

Dodon nu face parte din neamul tău, spaima Europei.

-1 (1 vot)
Alex Bun
8.10.2020, 19:27:11

Syergey Lytvynenko e românaș verde, tupeu porcesc cât încape. La sigur și ăsta a jurat credință dușmanilor a tot ce e moldovenesc, de unde atacurile chifice la adresa lui Dodon care le încurcă planurile.

-1 (1 vot)
Modifică Setările