Politică

articolul anterior articolul urmator

Tiraspolul anunţă că este gata ceară Rusiei recunoaşterea independenţei Transnistriei

7
24 Sep 2021 21:56:38
Autor: Iurii Botnarenco
Vadim Krasnoselski
Vadim Krasnoselski

Liderul de Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunţat că este gata să solicite Federaţiei Ruse recunoaşterea independenţei regiunii transnistrene. Krasnoselski a accentuat că, la referendumul din 2006, 97% din cetăţenii din stânga Nistrului au votat pentru integrarea Transnistriei în componenţa Rusiei.

„Trebuie să fii gata pentru recunoaşterea independenţei. Noi suntem gata: suntem un stat cu toate structurile puterii, cu valuta proprie, cu economie proprie. Problema recunoaşterii este una tehnică”, a declarat Vadim Krasnoselski pentru presa rusă.

Krasnoselski susţine că „nu este populist” şi nu poate să-şi permită să solicite „aşa pur şi simplu recunoaşterea independenţei”.

„Este o problemă serioasă, chiar şi solicitarea deja este un pas important. De aceea, toate aceste probleme mai întâi le voi pune în discuţie, iar apoi voi face declaraţii. Dacă vor exista anumite circumstanţe, evident că da”, a afirmat Krasnoselski, întrebat dacă se va adresa conducerii Federaţiei Ruse cu solicitarea privind recunoaşterea independenţei Transnistriei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

lamuritorul
24.09.2021, 22:42:54

Vadime, ba papleaca, da' Maiei Sandu de ce nu-i ceri recunoasterea? Stii ca n-o sa va recunoasca, nu? Normal. Din cate stim Transnistria e o zona corupta de mujici, CARE APARTINE DE FAPT REPUBLICII MOLDOVA.

+4 (4 voturi)
fact check
24.09.2021, 23:04:36

Daca a e sa o luam pe bune, Transnistria are cam aceleasi drept la declararea independentei, dar si aderarea la un stat, ca si Taiwan. Trebuie sa acceptam ca bucata asta de pamant nu ne va mai reveni vreodata. Si pana la urma este o alta zona cu care am putea visa la o unire, Basarabia. Dar si aici, cat ne va costa pe noi romanii o astfel de infratire, cand noi nu suntem in stare sa ne administram propria tarla.

+9 (13 voturi)
Maximilian Musat
25.09.2021, 08:56:40

De ce il numiti "lider"?...este un securist rus trimis sa apere intresele Rusiei! Liderii se remarca prin performante,prin respectarea legilor pe cand in aceasta zona colcaie de trafic de arme si de droguri ,deci?

-5 (13 voturi)
Bingo Bango
25.09.2021, 11:28:10

Transnistria nu paote fi independenta ! Este teritoriu al Republicii Moldova - asa a hotarat URSS. Prin urmare teritoriul transnistrean trebuie sa se supuna conducerii R.Moldova. Mai mult ca sigur Transnistria va ajunge la Ucraina, iar Ucraina va ceda un teritoriu egal catre R.Moldova, jumatate din Bugeac. Insa pana atunci, regiunea transnistreana este parte componenta din R.Moldova.

-9 (13 voturi)
Jason-Bourne
25.09.2021, 14:29:06

E doar un santaj ieftin,daca doreau o faceau chiar in 2006,dar Rusiei nu-i convine din moment ce nu s-a intamplat nimic !Santajul e coordonat cu refuzul autoritatilor moldovene de a se implica in ,,negocierea,,(santajului neintrerupt)a pretului la gaze.La Transnistria ar trebui de renuntat cit mai urgent,rusii nu se vor cara de acolo,oricit s-ar cere de la tribuna ONU,este doar o piatra de gat,Basarabia nu se mai poate integra cu acea problema in NATO sau UE si nici de Re.Unirea cu Romania nu poate fi vorba !Si lasa-ti treaba cu costurile,la o eventuala Re-Unire,nu conteaza,este pamant ROMANASC sunt romani,ne vorbesc LIMBA !!!

-4 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările