Tiraspolul a „îngheţat” interdicţia privind circulaţia automobilelor moldoveneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Punerea în aplicare a deciziei regiunii transnistrene privind interzicerea trecerii maşinilor cu numere de înmatriculare moldoveneşti, prin puncte de control de pe segmentul transnistrean al frontierei cu Ucraina, a fost „îngheţată”.

Despre aceasta a anunţat liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, în cadrul unei întrevederi cu reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, transmite IPN, cu referire la un comunicat de presă al Ministerului de externe de facto transnistrean.

Potrivit lui Vadim Krasnoselskii, interdicţia a fost „îngheţată”, având în vedere suspendarea interdicţiei părţii moldoveneşti privind trecere a frontierei moldo-ucrainene a autovehiculelor cu plăcuţe de înmatriculare transnistrene sau numere neutre.

În altă ordine de idei, acesta a menţionat că mersul procesului de negociere dintre Chişinău şi Tiraspol a parcurs în 2019, an electoral activ pentru Moldova, clar „de la o mişcare de compromis bazată pe un pragmatism rezonabil unul faţă de celălalt, la stagnarea negocierilor cu semne clare ale dorinţei Moldovei de a suspenda sau chiar distruge formatul „Şedinţei permanente””. El mai spune că partea moldovenească nu îndeplineşte un număr semnificativ de obligaţii asumate ca urmare a acordurilor anterioare.

Vadim Krasnoselski a făcut apel la reprezentantul special al preşedintelui în funcţie al OSCE, Thomas Mayer-Harting, cu o cerere de a ajuta la eliberarea rapidă a „cetăţeanului Transnistriei deţinut de forţele de securitate ale Republicii Moldova”. A atras atenţia asupra situaţiei legate de „răpirea cetăţeanului transnistrean, Andrei Samonia, în Moldova” şi ministrul de externe de facto al Transnistriei, Vitalii Ignatiev.

„Credem că este inacceptabil să exercităm presiuni asupra oamenilor, să-i răpească şi să politizeze aceste procese. Am apelat la OSCE cu o solicitare pentru a ajuta la clarificarea acestei situaţii şi accelerarea eliberării domnului Samonia ”, a spus acesta.

https://www.ipn.md/ro/partea-transnistreana-a-inghetat-interdictia-privind-circulatia-automobilelor-mo-7965_1071016.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite