Tiraspolul vrea să deschidă o reprezentanţă a Transnistriei la Bruxelles şi Kiev, după ce a deschis una la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO president.gospmr.ru
FOTO president.gospmr.ru

În viitorul apropiat, administraţia de la Tiraspol intenţionează să mai întreprindă câţiva paşi care, în viziunea conducerii din stânga Nistrului, va aduce Transnistria şi mai aproape de obţinerea independenţei.

Aşa-numitul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselskii, a dat ordin Ministerului de Externe nerecunoscut de la Tiraspol ca acesta să ia măsurile necesare în vederea deschiderii încă a doua reprezentanţe a Transnistriei, una la Bruxelles şi alta la Kiev, după ce în ianuarie 2019 s-a reuşit deschiderea unei reprezentanţe la Moscova, decizie criticată de Chişinău.

Krasnoselskii a subliniat că sarcina principală a diplomaţiei de la Tiraspol constă în „consolidarea independenţei” şi „recunoaşterea internaţională” a regiunii, se arată într-un comunicat de presă emis de de „Ministerul de Externe” de la Tiraspol.

Începând cu ziua de marţi, 22 ianuarie, Transnistria are o reprezentanţă în Federaţia Rusă, amplasată chiar în centrul Moscovei. Instituţia va avea misiuni similare cu a unui consulat, doar că este înregistrată cu statut de organizaţie neguvernamentală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite