Tot mai multă presiune pe procurorul general. Alaiba: „Stoianoglo trebuie să plece”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Alaiba, deputat PAS
Dumitru Alaiba, deputat PAS

Deputaţii PAS exercită tot mai multă presiune asupra procurorului general, după ce controversatul om de afaceri Veaceslav Platon nu doar că a fost eliberat din închisoare, dar a reuşit şi să fugă din R. Moldova. Deputatul Dumitru Alaiba a declarat că „Stoianoglo trebuie să plece”.

„Cam aşa funcţionează procuratura lui Stoianoglo, cum am văzut în aceste zile. Pînzari arestat ca să nu întrebăm cum a fost posibil Platon să fugă din ţară. Arest pentru Damir ca să nu spunem că nu face chiar nimic în timp ce Platon scapă de urmărire penală. Orb la corupţia lui Dodon în timp ce se răţoieşte despre dosare pe Plahotniuc, pe când nu a mişcat un deget, nu a scos un cuvânt atunci, când Plahotniuc era o ameninţare reală pentru o ţară întreagă. Aşa doi ani la rând Stoianoglo în acţiune”, a scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

Potrivit deputatului, „este o strategie de comunicare primitivă, deloc sofisticată, dar eficientă.”

„Un favor sau protecţie lui Dodon sau Platon, după care imediat o petardă contra lui Plaha sau a oamenilor lui ca publicul să creadă că “totuşi mai face câte ceva”. Nimic sofisticat. Ah, da. Şi doi ani la rând te tot vaiţi pe “moştenirea pe care ai primit-o”. Despre moştenire poţi vorbi două luni, nu doi ani”, a spus Alaiba.

Parlamentarul consideră că „Stoianoglo acţionează ca membru al unui clan contra altui clan.”

„El nu acţionează ca un procuror independent. Avem doi ani în care ne-am convins. Eu vreau un procuror independent care să-i pocnească pe toţi hoţii la rând, fără discriminare. Justiţia nu trebuie să fie parte dintr-o strategie politică, reglare de conturi sau schemă de-a hoţilor. Pentru asta Stoianoglo trebuie să plece”, a încheiat Alaiba.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite