„Totul are început şi sfârşit”. Candu, criticat dur de deputaţii PLDM după ce i-a învinuit de furtul miliardului:

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Deputaţii din fracţiunea PLDM l-au criticat dur pe speakerul Andrian Candu vineri, 27 iulie, în debutul şedinţei Parlamentului, în urma afirmaţiilor acestuia că PLDM s-ar face vinovat de furtul miliardului de dolari din sistemul bancar.

Totuşi, problema a apărut în şedinţa de joi, 26 iulie, când fracţiunea PLDM a părăsit sala de şedinţe, învinuind democraţii că prin adoptarea legii amnistierii capitalului vor fi legalizaţi banii din furtul miliardului.

În replică, şeful Legislativului a afirmat că cei din PLDM ar trebui scuturaţi: „să vedem dacă mai cad bani din ei”, subliniind că anume ei sunt implicaţi în frauda bancară.

La rândul său, a doua zi, liberal-democratul Tudor Deliu a declarat că „ar curge mai mult adevăr despre realii hoţi” dacă ar fi scuturaţi democraţii.

„Din noi nu vor curge bani. Miliardul e la voi şi ieri l-aţi legalizat în stilul caracteristic actualei guvernări. Aş sugera să fiţi scuturaţi voi, cei din PD, şi pe lângă banii scuturaţi sunt sigur că poate va curge şi neruşinarea, lăcomia, aroganţa, laşitatea, trufia. Dar nu prea cred, fiindcă aceste calităţi vă sunt date pe viaţă”, a spus Deliu.

„Totul are început şi sfârşit”, a mai menţionat Deliu. „Astăzi îl votăm (sfârşitul) cu siguranţă. Dar întrebarea este al cui? (sfârşit)”, a replicat Candu.

Deputatul Grigore Cobzac s-a plâns că, în urma învinuilor aduse de Candu, el a fost „nominalizat ca hoţ de miliarde în Hânceşti”.

„Oraşul a fost împânzit cu sute de inscripţii denigratoare la adresa mea - poarta casei, stâlpii din oraş, proprietăţi private, garduri, toate au fost împânzite cu inscripţii denigratoare la adresa mea”, spus Cobzac.

În acest context, speakerul l-a îndemnat pe acesta să se adreseze cu problema respectivă către organele de drept.

„În cazul în care consideraţi că vi se pune în pericol viaţa, noi vom examina posibilitatea inclusiv de a vă acorda toată asistenţa necesară şi pază din partea statului”, a conchis Candu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite