Traian Băsescu avertizează Platforma „Demnitate şi Adevăr”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Platformei „Demnitate şi Adevăr” de a cere simultan cu liderul PSRM, Igor Dodon, şi liderul PPPN, Renato Usatîi, retragerea votului dat de majoritatea parlamentară, este o greşeală, consideră fostul preşedinte al României, Traian Băsescu.

Potrivit IPN, Traian Băsescu a scris pe Facebook că Dodon şi Usatîi vor instabilitate, pentru că numai aşa pot să îşi păcălească electoratul. „Oameni ai platformei „Demnitate şi Adevăr”, ştiu că nu aveţi încredere în Guvernul Filip. Vă spun sincer că nici eu nu am, pentru că ştiu cine este păpuşarul domnului Filip. Ca om care iubeşte Republica Moldova şi cetăţenii ei, nu pot să nu vă spun ce gândesc despre priorităţile ţării”, scrie Traian Băsescu pe pagina sa de pe o reţea de socializare.

Politicianul este convins că Mişcarea „Demnitate şi Adevăr” are nevoie de un respiro de câteva luni. „Trebuie înţeles că, dacă Republica Moldova poate fi împinsă în dezastru, acest lucru se poate face doar prin inexistenţa unui guvern validat de Parlament. Guvernul Filip, bun sau rău, şi eu nu cred că este soluţia pe termen lung, poate asigura stabilitatea Republicii Moldova. Şi încă ceva, o alianţă cu partidul lui Streleţ (n.r. liderul interimar al PLDM), care deţine structuri puternice în teritoriu, nu ar fi cel mai rău lucru pentru „Demnitate şi Adevăr””, a subliniat fostul şef de stat.

Drept priorităţi al Republicii Moldova, fostul preşedinte menţionează adoptarea bugetului de stat pentru 2016, restabilirea echilibrelor macroeconomice, stabilitate instituţională şi reluarea contactelor legate de finanţarea ţării cu România şi finanţatorii internaţionali. „Aceste lucruri nu pot fi făcute decât de un guvern în funcţie”, scrie Traian Băsescu.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” s-a solidarizat cu Partidul Socialiştilor şi cu Partidul Politici Partidul Nostru în cadrul protestelor desfăşurate împotriva Guvernului Filip şi cer împreună alegeri anticipate. Liderii protestelor s-au întâlnit cu reprezentanţii majorităţii parlamentare şi le-au dat termen până la miezul zilei de astăzi, 22 ianuarie, ca să decidă dizolvarea Parlamentului şi anunţarea alegerilor anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite