Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu: Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au curajul să-şi asume unionismul. Îşi mint cetăţenii cu perspectiva europeană

3
5 Oct 2017 00:48:41
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO arhivă
FOTO arhivă

Fostul şef de stat al României Traian Băsescu, care a decis de puţin timp în urmă să se implice activ în politica din Republica Moldova, devenind preşedinte de onoare al Partidului Unităţii Naţionale, critică nu doar guvernarea de la Chişinău, dar şi pe unele partide de opoziţie, pe motiv că nu ar avea curajul să-şi „asume unionismul”.

În cadrul unui interviu pentru revista Vipmagazin, Traian Băsescu a declarat că este familiarizat cu politica moldovenească.

„Ştiu şi cât de toxici sunt preşedintele Igor Dodon şi Vlad Plahotniuc pentru viitorul ţării şi al cetăţenilor Republicii Moldova. Ştiu şi faptul că domnul Mihai Ghimpu, cândva un politician unionist credibil, azi e doar o epavă politică complet decredibilizată”, a menţionat fostul preşedinte român.

Băsescu nu a ezitat să critice nici partidele de opoziţie extraparlamentare: „Mai ştiu şi faptul că cetăţenii români Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au curajul să-şi asume unionismul şi-şi mint cetăţenii cu perspectiva europeană a Republicii Moldova. Or, atât Maia Sandu, dar şi Andrei Năstase, ştiu foarte bine că Uniunea Europeană nu se va mai extinde dincolo de Prut”.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

ion sbucium
5.10.2017, 07:11:57

''cetăţenii români Maia Sandu şi Andrei Năstase nu au curajul să-şi asume unionismul şi-şi mint cetățenii cu perspectiva europeană a Republicii Moldova.."".- Băsescu cu mana lui a semnat Acordul de Asociere a R.Moldova cu UE si tot el spune ca "perspectiva europeana a R.Moldova" este... o minciuna?~... Numai "unirea" nu-i minciuna?! Daca asa gândesc si eurodeputatii României in Parlamentul European in frunte cu vice-președintele Partidului Mișcarea Populara Siegfried Mureșan atunci nu-i greu de înțeles de acțiunile lor CONTRA MACRO-FINANTARII R.Moldova din partea UE, ei vor sa... "salveze" R.Moldova, la fel ca Băsescu, de mințirea cetățenilor R.Moldova prin "perspectiva europeana" a Acordului de Asociere intre UE si RM. - "Spasibo" de la o asa ... "salvare"!

0 (4 voturi)
ion sbucium
6.10.2017, 00:48:50

Băsescu e DUPLICITAR. Cum poate șeful unui stat UE sa-si pună semnătura pe Acordul de Asociere (AA) intre UE si R.Moldova, sa se angajeze in fata UE si a lumii ca va respecta si va îndeplini AA, ca după aceasta sa iasă cu un proiect "unionist" ce face CONCURENTA Acordului de Asociere, se opune, il ignora, il substituie. Băsescu a MINȚIT UE ca va respecta AA, el la fel ca Dodon este un adversar al AA si mai are tupeul sa-critice pe acei lideri de partide din R.Moldova care nu sunt ca ei părtași ai "unirii" si adversari ai AA. Băsescu cu al sau "proiectul de țara" servește interesele Moscovei si atunci zvonurile despre legăturile sale din trecut cu Moscova devin foarte reale si clarifica lucrurile.

0 (2 voturi)
Mihaita Sandu
5.10.2017, 09:21:31

Sbucium, cuvântul cheie e "asociere". Înțelegi? Dacă nu, eu nu-ți explic. Nu-s psihiatru (era sa spun psiholog).

+3 (3 voturi)
Modifică Setările