Traian Băsescu: „Nu veţi fi membri în Uniunea Europeană până când nu veţi pune lucrurile la punct în justiţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu a insistat, în mesajul său, pe necesitatea rezolvării problemelor din justiţia moldovenească Foto: Adevărul
Traian Băsescu a insistat, în mesajul său, pe necesitatea rezolvării problemelor din justiţia moldovenească Foto: Adevărul

Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că Republica Moldova nu va ajunge membru UE până când justiţia moldovenească nu va fi una funcţională şi în interesul cetăţenilor.

Cu o zi înainte de semnarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi Uniunea Europeană, la Bruxelles, preşedintele român Traian Băsescu a adresat un mesaj cetăţenilor moldoveni prin care a punctat ce trebuie să facem pentru a fi primiţi printre statele membre UE. 

„Nu veţi fi membri în Uniunea Europeană până când nu veţi pune lucrurile la punct în justiţie. Iar oamenii politici din Moldova nu le vor putea refuza cetăţenilor dreptul de a fi membri UE cândva, doar pentru că ei au nişte interese. Va fi presiunea publică, la fel ca în România. Atunci societatea va fi mulţumită, când justiţia va funcţiona“, a spus şeful de stat de la Cotroceni, exclusiv pentru Jurnal TV.

Totodată preşedintele României a subliniat importanţa acordului pentru Republica Moldova, dar şi efectele lui pe termen lung.

„E un pas extrem de important pentru desprinderea Republicii Moldova de zona gri în care se află. Iată că vineri va fi semnarea oficială a unui acord prin care Republica Moldova optează clar pentru un viitor european, venind cu valorile şi cu aspiraţiile pe care le au cetăţenii moldoveni: să beneficieze de proiectele de prosperitate. Pentru că ceea ce garantează Uniunea Europeană este libertatea“, a mai declarat şeful de stat al României.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite