Traian Băsescu: Am prevenit-o pe Maia Sandu că Igor Dodon va încerca să scape de ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte român Traian Băsescu, actual europarlamentar, susţine că a prevenit-o pe fosta prim-ministră Maia Sandu că Igor Dodon „va încerca să scape de ea”. Băsescu spune că în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu politiciana la Bruxelles, i-a recomandat să facă ea primul pas şi să dizolve alianţa pe care o avea blocul ACUM cu socialiştii şi să se orienteze spre o coaliţie cu Partidul Democrat, transmite IPN.

În opinia fostului preşedinte român, Maia Sandu ar fi putut să realizeze două lucruri importante: ar fi fost la guvernare două partide proeuropene şi n-ar fi cedat toată puterea în mâinile lui Dodon.

Europarlamentarul este de părere că Maia Sandu putea să evite situaţia actuală. Totodată, înainte de a discuta cu Maia Sandu, Traian Băsescu spune că a avut o discuţie cu preşedintele Partidului Democrat, Pavel Filip, care la ora aceea era „extrem de dispus” la o alianţă proeuropeană cu condiţia să fie invitat la o colaborare.

De asemenea, fostul preşedinte român le recomandă celor două partide care formează blocul ACUM, să fuzioneze şi să creeze o structură politică solidă. 

„Probabil, vor crea un singur partid la un moment dat ca să nu mai fie o conducere bicefală, trebuie să se securizeze această construcţie politică printr-o fuziune”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu susţine că fosta prim-ministră Maia Sandu nu poate fi suspectată că ar fi implicată în vreun fel în chestiunea ce ţine de eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. De asemenea, fostul preşedinte român spune că este greu de crezut că despre cazul respectiv nu a ştiut nimic preşedintele Igor Dodon.

În opinia lui, când şeful statului declară că în eliberarea lui Filat ar fi implicată Maia Sandu, Igor Dodon urmăreşte „să arunce propria mizerie pe umerii Maiei Sandu, ceea ce arată cât e de perfid”. 

„Este inadmisibil să-i pui Maiei Sandu în spate aşa ceva, în primul rând. În al doilea rând, dacă este vorba despre o eliberare condiţionată, este posibil să fie vorba de o eliberare legală şi atunci oricât am vrea să facem justiţie după presă sau după interesele politicienilor, legea se aplică tuturor în mod egal. Şi lui Filat, nu numai restului cetăţenilor Republicii Moldova. Nu cred că cineva şi-ar fi permis să încalce legea în cazul lui Filat”, a declarat Băsescu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite