Politică

articolul anterior articolul urmator

Traian Băsescu a vorbi iarăşi despre interconectarea energetică. De această dată cu reprezentanţii euroregiunii Siret-Prut-Nistru

4
5 Apr 2014 11:15:52
Autor: Ion Preasca
Traian Basescu FOTO presidency.ro
Traian Basescu FOTO presidency.ro

Preşedintele României s-a întâlnit vineri la Palatul Cotroceni cu reprezentanţi ai euroregiunii Siret-Prut-Nistru, preşedinţi de consilii raionale din Republica Moldova şi preşedinţi de consilii judeţene din România, context în care s-a discutat despre importanţa interconectării energetice

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Băsescu s-a interesat de stadiul transmiterii proiectelor de modernizare a instituţiilor de învăţământ preşcolar şi şcolar din Republica Moldova care sunt finanţate de România.

"În cadrul întrevederii, s-a discutat şi despre importanţa proiectului de interconectare energetică, în special, a gazoductului Iaşi-Ungheni, ca sursă alternativă pentru aprovizionarea cu gaze a Republicii Moldova", se arată în comunicat.

Totodată, la această întâlnire s-a discutat şi despre motivele pentru care cooperarea transfrontalieră este una dintre metodele cele mai eficiente de integrare în spaţiul european.

Traian Băsescu le-a vorbit preşedinţilor de consilii raionale şi judeţene şi despre importanţa reprezentată de introducerea Republicii Moldova printre statele ale căror cetăţeni vor putea circula fără viză în spaţiul Schengen, decizie asumată, în această săptămână, la Bruxelles, prin semnarea de către reprezentanţii Parlamentului European şi ai preşedinţiei elene a Uniunii Europene a Regulamentului 539/2001, prin care se stabileşte lista cetăţenilor statelor terţe care nu au nevoie de viză pentru a circula în spaţiul Schengen, se mai arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale

Anterior, preşedinţii de Consilii raionale din Republica Moldova s-au întâlnit şi cu premierul român Victor Ponta, la Palatul Victoria.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Iris IRIS
5.04.2014, 11:22:18

Repede, pregatitiva carnetzelele sa luati insemnari si citate din ce va ganguri "prishidintili" .

-3 (5 voturi)
dracon
5.04.2014, 11:41:32

Tu tot nu vezi bine chiar daca ai de doua ori iris. Base are dreptate oricat dai tu din gura.

+1 (3 voturi)
Iris IRIS
5.04.2014, 11:35:44

Problema curentului electric se va rezolva automat odata cu reintregirea Europei si cu fluviul Volga care este fluviu al Ucrainei !

0 (2 voturi)
ion sbucium
5.04.2014, 18:02:07

Euroregiunea a fost infiintata inca in septembrie 2002, formatul ei s-a largit si azi cuprinde 25 de membri: judeţele Iaşi şi Vaslui şi 23 raioane din RM. Cu regret in 12 ani nu s-a facut mai nimic - intalniri, vorbe si rezultate concrete aproape inexistente, adica o EFICIENTA egala aproape cu ZERO. Una din cauze este faptul ca conducerea RM se zgarceste sa plateasca cotizatii SIMBOLICE in unele fonduri europene, la care deja Romania participa, de la care sa primeasca zeci de MILIOANE de finantare a proiectelor de infrastructuira pentru localitati. Speram ca macar dupa semnarea Acoprdului de Asociere a RM la UE - carul sa se miste din loc. Judetele Iasi si Vaslui au o experienta avansata in accesarea de fonduri europene si TOATA SPERANTA este in ajutorul lor la intocmirea proiectelor. De la ei raioanele RM invata foarte mult, fapt pentru care le MULTUMIM.

0 (2 voturi)