Trei dosare penale pe numele lui Renato Usatâi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatâi a apărut recent pe scena politică din Moldova, după ce a făcut afaceri în Rusia
Renato Usatâi a apărut recent pe scena politică din Moldova, după ce a făcut afaceri în Rusia

Politicianul şi omul de afaceri Renato Usatâi a anunţat că organele de drept au intentat pe numele său trei dosare penale.

Potrivit documentelor făcute publice de acesta, primul dosar a fost deschis în baza plângerii depuse de prezentatorul postului Jurnal TV, actorul Anatol Durbală, care susţine că a fost ameninţat şi intimidat de Renato Usatâi la telefon după ce a fost luat în râs în emisiunea de satiră „Ora de ras“.

În al doilea caz, el este bănuit de contrabandă şi evaziune fiscală, pentru că ar fi introdus în ţară sume mai mari decât cele declarate la controlul vamal. Procurorii au constatat că Usatâi a plătit sute de mii de lei pentru publicitatea pe panouri şi în mass-media şi şi-a cumpărat câteva automobile scumpe (Rolls-Roys Ghost, Range Rover R, Toyota Land Cruise). În acelaşi timp, milionarul nu este înregistrat ca plătitor de impozite în Moldova şi nu a declarat venituri în ţară, spunând într-o apariţie TV că are afaceri doar în Rusia şi că aduce banii în numerar de acolo.

Al treilea dosar ar fi fost intentat pe faptul că Renato Usatâi l-ar fi filat ilegal pe comisarul municipiului Bălţi după ce a făcut dezvăluiri despre presupusele încălcări comise de şeful poliţiei.

Usatâi consideră că aceste acţiuni ar fi fost făcute la comanda liderului PLDM, Vlad Filat, la fel ca şi refuzul din partea Ministerului Justiţiei de a-i înregistra Partidul Nostru. Organele de drept şi politicianul vizat nu au făcut, deocamdată, comentarii în această privinţă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite