TRIBUNA: Mulţi şi-ar dori să aibă în partidele lor un Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Plahotniuc susţine că e victima unei campanii murdare
Vlad Plahotniuc susţine că e victima unei campanii murdare

Valentina Stratan, vicepreşedintă a Partidului Democrat din Moldova (PDM), susţine într-un interviu pentru Tribuna că controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc este o valoare mare pentru acest partid.

„Cu domnul Plahotniuc sunt în relaţii colegiale, călduroase. În general, despre domnul Plahotniuc pot să spun că, cu cât mai mult îl cunosc, cu atât mai mult îl respect. Mi-aş dori ca multe din cele ce-l caracterizează pe el, să pot face şi eu. Dumnealui îi respectă pe cei care muncesc pentru imaginea partidului şi au grijă de ea", l-a caracterizat deputata într-un interviu pentru Tribuna, Valentina Stratan pe prim-vicepreşedintele Parlamentului.

Totodată, aceasta a precizat că "Vlad Plahotniuc este o valoare mare pentru partid şi mulţi şi-ar dori să aibă în partidele lor un Vlad Plahotniuc". Amintim că prim-vicepreşedintele Parlamentului, considerat unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri şi politicieni din Republica Moldova, a fost acuzat recent că ar fi beneficiarul unor firme implicate în atacurile raider din ultimii doi ani la Victoriabank şi alte instituţii financiare din Republica Moldova.

Astfel milionarul Vlad Plahotniuc, figurează în dosare judiciare în state UE precum Marea Britanie şi Cipru. Potrivit unui document făcut public de Jurnal TV, Plahotniuc a fost citat anul trecut de o instanţă din Cipru pentru a da explicaţii pe marginea unor tranzacţii cu 4,16% din acţiunile Victoriabank, ce figurau anul trecut pe numele firmei Tomdal Limited şi care din martie 2012, în baza unei ordonanţe judecătoreşti, au fost transmise firmei ruseşti Ţik Invest.

Anterior, Înalta Curte de Justiție din Londra a obligat mai multe companii care au fost sau mai sunt acţionari la Victoriabank, Banca de Economii şi compania Asito să dezvăluie detalii despre identitatea celor care au intrat ilegal în posesia acţiunilor prin atacuri de tip raider. Din documentele prezentate, rezultă că la majoritatea firmelor implicate în tranzacţii cu acţiunile Victoriabank beneficiar este Vlad Plahotniuc.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite