Ucraina ameninţă cu decretarea stării de război şi mobilizarea generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksandr Turcinov susţine că acum se face tot posibilul pentru denunţarea prevederilor acordului de la Minsk, iar Kievul va fi nevoit să decreteze stare de război şi mobilizare generală în ţară.

Potrivit tsn.ua, Turcinov a organizat un biefing de presă pentru a vorbi despre măsurile care vor fi întreprinse în condiţiile în care conflictul din estul ţării se acutizează şi există riscuri mari ca prevederile acordului de la Minsk să fie denunţate. 

„Vreau să vă spun că dacă Rusia va crea condiţii pentru ca acordul de la Minsk să fie denunţat, iar tot ce se întâmplă acum demonstrează acest lucru, noi vom acţiona în dependenţă de provocările care vor plana asupra ţării noastre. Dacă forţele militare ruse se vor implica activ , atunci cu siguranţă vom decreta stare de război şi va avea loc o mobilizare cu mult mai mare a potenţialului ţării noastre”, a declarat Secretarul Consiliului Naţional pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei.

Autorităţile de la Kiev anunţă că forţele separatiste continuă să folosească artilerie grea, contrar înţelegerii de la Minsk. Pe 10 august, 16 persoane au fost rănite şi un militar a dispărut după atacurile rebelilor. Autorităţile ucrainene mai anunţă că separatiştii au intensificat ieri atacurile cu lansatoarele de rachetă GRAD în mai multe localităţi din Mariupol şi Doneţk. De asemenea, ieri a fost atacată cu artilerie populaţia paşnică a localităţii Bolotennoe, fiind rănite mai multe persoane. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite