Politică

articolul anterior articolul urmator

Ucraina testează rachete lângă Crimeea, Rusia o ameninţă cu un atac

28
30 Nov 2016 22:43:08
Dan Nicu
Testarea unei noi instalaţii de rachete reactive, în Ucraina. FOTO: unian.net.
Testarea unei noi instalaţii de rachete reactive, în Ucraina. FOTO: unian.net.

Pentru zilele de 1 şi 2 decembrie, forţele aeriene ale armatei ucrainene au planificat o serie de exerciţii în apropierea Crimeei, în spaţiul aerian ucrainean. În aceste exerciţii vor fi implicate toate subunităţile aviaţiei militare, de la trupele anti-aeriene şi aviaţia de luptă la aviaţia de transport şi la drone. De asemenea, urmează să aibă loc teste ale rachetelor cu rază medie.

Şeful serviciului de presă a forţelor aeriene, Roman Iurcilo, a comunicat că aviaţia militară îşi continuă pregătirile, mai ales pentru testele cu rachetele cu rază medie. El a mai spus că tragerile de luptă ale aviaţiei militare vor avea loc doar în spaţiul aerian al Ucrainei şi se vor face în conformitate cu dreptul internaţional.

În acelaşi timp, presa ucraineană scrie că, în cazul desfăşurării acestor exerciţii în apropierea teritoriului ocupat al Crimeei, Rusia ameninţă Kievul cu un atac cu rachete. În special, ruşii ar avea de gând să distrugă în aer rachetele ucrainene. În al doilea rând, ar urma să fie atacate instalaţiile ucrainene de lansare a rachetelor.

Ca răspuns, secretarul general al Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare, Aleksandr Turcinov, a rugat Federaţia Rusă să nu panicheze din cauza exerciţiilor desfăşurate de Ucraina. El a accentuat că exerciţiile cu rachete ale Ucrainei se vor desfăşura în conformitate cu toate obligaţiunile şi convenţiile internaţionale în propriul spaţiu aerian suveran. Turcinov a mai spus că reacţia Rusiei probează dorinţa acesteia de a aduce războiul hibrid purtat împotriva Ucrainei într-o fază activă dar că Ucraina nu va ceda în faţa Rusiei şi nu-şi va schimba intenţiile.

Pe 30 noiembrie, secretarul de presă a Ministerului Apărării, Andrei Lîsenko, a declarat că ameninţările nu pot opri planurile Ucrainei în legătură cu exerciţiile militare.

În acelaşi timp, vice-ministrul Apărării al Ucrainei, generalul Aleksandr Dublean, a evitat să spună dacă Ucraina îşi va anula exerciţiile din cauza ameninţării ruseşti. Factori de decizie din guvernul ucrainean au declarat sub protecţia anonimatului că Ucraina va începe o campanie de informare a tuturor ţărilor occidentale şi a organizaţiilor internaţionale cu privire la ameninţările Rusiei.

Responsabilii din Forţele Armate ale Ucrainei au anunţat că populaţia civilă nu va fi ameninţată în niciun fel de exerciţiile militare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Goicea Niculae
30.11.2016, 23:34:34

Ucraina a mai facut exercitii cu rachete cand a doborât avionul Malaieziei .

0 (18 voturi)
Găvrila
1.12.2016, 00:05:22

ceapaiev Aia erau mujicii tai de la moskva, v-au demonstrat clar olandezii....criminaili odiosi....si ca orice criminal patologic, mai si mintiti....parca la Katyn ati facut la fel, nu?....v-a luat 50 de ani sa admiteti crimele facute impotriva intelectualitatii si militarilor polonezi, cati ani va ia in cazul asta? Ziua judecatii se apropie

+2 (22 voturi)
Sorin Barbul
1.12.2016, 00:12:18

Iar încurci borcanele, Goicev. Avionul a FOST DOBORÂT DE BATERIA BUK RUSEASCĂ. VEZI REZULTATELE ANCHETEI!

-1 (21 voturi)
Goicea Niculae
1.12.2016, 00:13:10

Gaurilovici, olandezii nu au demonstrat inca nimic si nici nu o vor face pentru ca nu au voie sa o faca. Vai de capul,tau de troll retardat.

+3 (17 voturi)
Goicea Niculae
1.12.2016, 00:15:21

La ce cârciuma din Cluj ai aflat tu rezultatele oficiale Sorinele.? Sau ti le-a comunicat sora de serviciu ca sa te liniștească.!

+3 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările