UE: Demisia Guvernului de la Chişinău trimite semnale îngrijorătoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Votul de neîncredere în Guvernul din Republica Moldova cu privire la întrebările referitoare la procesul de recrutare a procurorului general trimite semnale îngrijorătoare pentru procesul de reformă din ţară”. Este declaraţia purtătoarei de cuvânt a Comisiei Europene pe teme de politică externă, Maja Kocijancic, cu referire la situaţia din Republica Moldova, transmite IPN.

În declaraţia remisă presei, se aminteşte că „coaliţia a iniţiat o serie de iniţiative pentru realizarea angajamentelor-cheie asumate începând cu luna iunie, în special în domeniile luptei împotriva corupţiei, independenţei sistemului judiciar şi investigării fraudelor bancare”. „Nevoia unor astfel de reforme nu a dispărut odată cu votarea căderii Guvernului”.

Parteneriatul Uniunii Europene va rămâne concentrat pe asigurarea beneficiilor tangibile cetăţenilor Republicii Moldova. UE se angajează să colaboreze cu acele părţi din Moldova care susţin procesul de reformă ce stă la baza Acordului de Asociere, precizează Maja Kocijancic. Purtătoarea de cuvânt a mai spus că UE va continua să menţină la baza relaţiei cu Republica Moldova principiul condiţionalităţii şi al respectării statului de drept şi standardelor democratice.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite