UE oferă milioane de euro Rusiei pentru a repara drumurile pe care refugiaţii vin în Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană va aloca Rusiei 10 milioane de euro pentru reparaţia drumurilor de la graniţele cu ţările scandinave. Presa rusă notează că anume aceste drumuri de la punctele de trecere a frontierei au devenit în ultimul an principala cale de acces în Europa pentru refugiaţii din Orientul Apropiat.

Potrivit TASS, Comisia Europeană a alocat peste 20 milioane de euro pentru realizarea mai multor proiecte în cadrul programului de cooperare în zona de frontieră „Colarctic”, dintre care zece milioane de euro pentru repararea străzilor de la graniţa cu ţările scandinave. „Este vorba de proiectul realizat în cooperare cu partenerii din Finlanda privind repararea străzii Kola-Verhnetulomski de la punctul de trecere a frontierei „Lotta” şi Kandalakşa-Alakurtti al punctului de trecere „Salla”, au anunţat reprezentanţii Guvernului rus.

Presa rusă notează că anume aceste două puncte de trecere de la graniţa cu Finlanda şi Norvegia au devenit în ultimul an principala cale de acces a refugiaţilor din Orinetul Apropiat spre Europa. După ce Norvegia a restricţionat accesul migranţilor, fluxul de refugiaţi s-a orientat spre Finlanda.  

Cele zece milioane de euro vor fi utilizate pentru reconstrucţia parţială a străzilor şi dotarea cu panouri informative.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite