Politică

articolul anterior articolul urmator

Ultima zi în care concurenţii electorali pot face agitaţie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 1 noiembrie

0
30 Oct 2020 09:58:56
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO IPN
FOTO IPN

Astăzi, 30 octombrie, este ultima zi în care concurenţii electorali mai pot face agitaţie electorală înaintea prezidenţialelor din 1 noiembrie. De asemenea, concurenţii electorali nu mai pot efectua virări în/din contul cu menţiunea „Fond electoral”, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală atenţionează că legislaţia electorală prevede că agitaţia electorală este strict interzisă în ziua alegerilor şi cea precedentă ei. În aceste zile, nu este permisă nici apariţia candidaţilor în alegeri la emisiuni televizate sau radiofonice. Interdicţia respectivă nu se referă la informaţiile deja plasate pe internet şi pe afişele expuse anterior.

Continuarea agitaţiei electorale în zilele menţionate de către mass-media, concurenţi electorali şi cetăţeni constituie contravenţie administrativă şi se sancţionează cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu amendă de la 35 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere sau concurentului electoral.

Totodată, în ziua alegerilor este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice în raza a o sută de metri de la secţiile de votare. Potrivit autorităţilor, măsura este impusă pentru buna desfăşurare a scrutinului, menţinerea ordinii publice, garantarea securităţii cetăţenilor, precum şi prevenirea unor eventuale perturbări de activitate ale secţiilor de votare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările