Un deputat publică imagini în care Renato Usatîi apare pe un poligon de tir cu un Kalashnikov: „Nu putem lăsa viitorul ţării la mâna unui bandit” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Deputatul Platformei DA Dinu Plîngău a lansat un atac dur la adresa primarului de Bălţi, Renato Usatîi, însoţit de imagini video în care liderul „Partidul Nostru” apare pe un poligon de tir alături de persoane din anturajul lui Vlad Plahotniuc - Dorin Damir şi Alexandru Jizdan.

UPDATE Într-o connferinţă de presă, Renato Usatîi a declarat că nu vede vreo infracţiune în acţiunile sale. Politicianul s-a arătat nedumerit că Platforma DA vrea să facă senzaţie din aceste imagini video, în condiţiile în care dânsul obişnuieşte să meargă uneori pe poligonul de tir. Usatîi a accentuat că filmările au fost făcute 10-12 ani în urmă de către un prieten de-al său. Potrivit lui, imaginile respective au fost sustrase de oamenii lui Plahotniuc, după ce i-a fost spartă poşta electronică. În acest context, Renato Usatîi a afirmat că liderul Platformei DA, Andrei Năstase, putea obţine imaginile video doar de la Igor Dodon, deoarece oamenii lui Plahotniuc acum ar lucra pentru Dodon. Usatîi consideră că prin intermediul Platformei DA, Dodon încearcă să-l compromită.

În imaginile video, care par să fie filmate în zile diferite dintr-o perioadă încă necunoscută, Renato Usatîi trage din mai multe tipuri de armă pe un poligon de tir, inclusiv dintr-un automat Kalaşnikov. 

„Usatîi şi prietenii lui Plahotniuc - Damir şi Jizdan - făceau ameninţări şi trăgeau din Kalashnikov, cât noi luptam cu regimul în stradă. Usatîi a fost prieten cu toţi oligarhii. Consilierul lui Filat. Prieten cu Plahotniuc, care i-a permis să se întoarcă în 2015. Are relaţiile strânse cu Platon. Apropo, amândoi insistă că Laundromatul nu este o crimă”, a scris Dinu Plîngău pe Facebook.

„Oare chiar crede cineva că acest individ, care de două ori a fugit din ţară, abandonându-şi echipa, poate fi un partener stabil şi sincer pentru o coaliţia proeuropeană şi democratică? Usatîi, atunci trebuia să agiţi pumnii - pe vremea lui Plahotniuc, nu să dai mâna cu el şi cu prietenii lui. Noi ne luptam aici, iar tu făceai filmări de la Moscova şi Dubai - asta e diferenţa”, a spus Plîngău.

Potrivit deputatului, „nu putem lăsa viitorul ţării la mâna unui bandit cu cheiţa la Moscova şi în buzunarul oligarhilor”. 

„Trebuie să ieşim cu toţii la vot pentru a asigura o coaliţie proeuropeană şi democrată. Platforma DA este garanţia că astfel de bandiţi nu vor pune mâna pe putere. Avem de ales între o Moldovă europeană, pro-democrată şi o Moldovă a anilor ’90, unde, vorba clasicului, dreptatea cică se face, mai nou, cu Kalashnikov. Hai să facem o faptă bună şi să nu-i dam acces lui Usatîi la bugetul naţional”, a mai spus deputatul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite