Un ex-deputat democrat, în vizorul autorităţilor după ce a deţinut mai multe funcţii incompatibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dudnic deputat PDM

Fostul deputat al Partidului Democrat Corneliu Dudnic a ajuns în vizorul autorităţile după ce s-a constatat că s-a aflat în mai multe funcţii incompatibile timp de trei ani şi jumătate. Un act care constată încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor a fost emis de către Autoritatea Naţională de Integritate, transmite IPN.

ANI menţionează că, potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, subiectul vizat a admis dublă stare de incompatibilitate, deţinând alte două funcţii – calitatea de prim-vicepreşedinte în cadrul unei federaţii sportive şi cea de administrator al unui SRL. În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, având la dispoziţie termenul legal de 30 de zile pentru soluţionarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-şi exercite concomitent mandatul de deputat şi cele două funcţii.

Pe cauza dată, dacă actul de constatare va rămâne definitiv, ANI va aplica în privinţa fostului deputat interdicţia de a exercita o funcţie publică sau de demnitate publică, dar şi funcţia electivă de deputat, pentru un termen de trei ani. Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală despre acest caz.

Actul de constatare emis de ANI a fost contestat de subiect în instanţa de contencios administrativ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite