Un ex-deputat susţine că înlăturarea din funcţie a lui Stoianoglo poate fi comparată cu o lovitură de stat: Maia Sandu şi PAS au scuipat în statul de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grigore Petrenco, ex-deputat comunist refugiat în Germania.
Grigore Petrenco, ex-deputat comunist refugiat în Germania.

După ce procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo, s-a ales cu încă un dosar penal, ex-deputatul comunist Grigore Petrenco sare în apărarea acestuia şi critică dur acţiunile preşedintelui Maia Sandu şi a Partidului Acţiune şi Solidaritate în raport cu Stoianoglo.

Petrenco susţine că tentativele Maiei Sandu şi a PAS de a-l înlătura din funcţie pe Stoianoglo sunt similare cu cele din perioada guvernării oligarhului Vlad Plahotniuc.

Ex-deputatul consideră că Maia Sandu şi PAS „scuipă în lege şi în statului de drept” doar pentru a-l demite pe Stoianoglo.

„Pe urmă cineva va rămâne uimit că ideea integrării europene iarăşi este susţinută de mai puţin de jumătate din populaţie”, a scris Petrenco pe Facebook.

El s-a arătat nedumerit şi de lipsa de reacţie a ambasadorilor UE la Chişinău.

„Putem închide Delegaţia UE în Moldova. Fie că ei sunt, fie că nu sunt, oricum nu se văd şi nu se aud”, a mai spus fostul deputat.

Amintim că vineri, 5 august, Procuratura a anunţat că procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, va fi cercetat penal şi pentru îmbogăţire ilicită şi spălarea banilor, acţiuni care ar fi fost comise în perioada anilor 2014-2015. Consiliul Superior al Procurorilor i-a dat acordul procurorului desemnat Victor Furtuna să investigheze pretinsele infracţiuni.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite