Un fost lider interlop, decorat de către Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
x

Controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeţ, cunoscut în anii `90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de către preşedintele Igor Dodon cu ordinul Gloria Muncii. Aizin s-ar afla şi în spatele unor atacuri raider, scrie anticorupţie.md.

Potrivit anticorupţie.md, Mihail Aizin şi fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat în anii `90 la evidenţa poliţiei drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”. Mihail Aizin a fost un apropiat al lui Valeri Rotari, alias Zelionîi, un lider al lumii interlope a anilor 90, împuşcat în 1999. Larisa Nefiodkina, văduva lui Rotari, a declarat într-un interviu în presă că Mihail Aizin era invitat la toate sărbătorile şi evenimentele de familie.

În 2004, când fostul preşedinte Vladimir Voronin a declarat război criminalităţii organizate, Mihail Aizin, pe atunci în vârstă de 39 de ani, a fost arestat. După ce a fost eliberat, acesta a plecat împreună cu fratele său în Germania şi a investit banii în afaceri, inclusiv în Republica Moldova.

În prezent, Mihail Aizin este fondator sau co-fondator al mai multor întreprinderi pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv al celei care deţine lanţul de supermarkete Fidesco. Aizin ar mai controla şi alte afaceri, cum ar fi piaţa de pe strada Calea Basarabiei din Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite