Politică

articolul anterior articolul urmator

Un partid de la Chişinău propune un referendum de intrare a R. Moldova în componenţa Rusiei: „A sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frăţeşti”

4
16 Jun 2021 12:51:41
Autor: Iurii Botnarenco

Partidul Patrioţii Moldovei şi-a prezentat Programul pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ca parte a acestui program, este lansarea şi desfăşurarea unui referendum privind intrarea Republicii Moldova în componenţa Federaţiei Ruse, ca subiect federal separat, menţinând statutul de republică. Partidul merge în alegeri cu sigla „RF”, ceea ce înseamnă „Referendum”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Partidului Patrioţii Moldovei, Mihail Garbuz, a declarat că formaţiunea a decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie după analiza situaţiei politice şi economice din ţară precum şi a programelor pre-electorale ale partidelor politice. Potrivit lui, programul electoral al Patrioţilor Moldovei diferă fundamental de toate programele electorale ale celorlalte partide.

Astfel, prin referendumul propus, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, alegătorul moldovean va determina calea dezvoltării în continuare a ţării. În opinia sa, avantajele acestui referendum sunt: integritatea teritorială a Moldovei, inclusiv reunificarea malurilor stâng şi drept al Nistrului, protejarea valorilor ortodoxe, păstrarea limbii, identităţii şi istoriei multinaţionale moldoveneşti, posibilitatea de a autoriza tarifele ruseşti pentru resursele energetice, accesul la o piaţă economică imensă fără frontiere, taxe, cote şi restricţii şi toate privilegiile care există în Federaţia Rusă, începând de la capitalul maternal şi până la diverse avantaje sociale.

Liderul partidului s-a adresat către persoanele care înţeleg că „Rusia este un popor frăţesc pentru Republica Moldova, precum şi Moldova pentru Rusia”, că „a sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frăţeşti într-un stat unic şi Patrioţii Moldovei fac primul pas către această unificare”. „E timpul să ne întoarcem acasă”, a spus acesta.

Artiom Guriev, candidat la funcţia de deputat, a relatat că mai multe instituţii media au publicat informaţia că partidul ar opta pentru unirea cu România, ceea ce nu este adevărat. El a cerut infirmarea de către instituţiile de presă a acestor informaţii. De asemenea, potrivit lor, socialistul Bogdan Ţîrdea a publicat mai multe informaţii false pe o reţea de socializare, care la fel se cer a fi infirmate. În caz contrar partidul va acţiona în judecată.

Ludmila Boiadji, candidat la funcţia de deputat, a spus că, de fiecare dată când sunt alegeri, alegătorul se află în faţa unei dileme, să aleagă după principiul: simbol electoral cunoscut, promisiuni care bucură auzul, feţe cunoscute sau după principiul apartenenţei vectoriale. Şi de fiecare dată, în Parlament vin unii şi aceiaşi oameni, nu vin să lucreze pentru popor, ci pentru îmbogăţire proprie.

Moldova s-a transformat în cea mai săracă ţară din Europa din cauza influenţei europene, a mai spus candidata. Ludmila Boiadji a venit cu un apel către reprezentanţii diferitor naţiuni din ţară să nu fie indiferenţi faţă de viitor Moldovei. Să-şi dea votul pentru Patrioţii Moldovei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Stefan din Nord
16.06.2021, 13:04:12

Asa bah . Faceti si acest referendum , macar sa se limpezeasca odata apele . Nu m-as mira ca rezultatul sa fie favorabil acestui partid de mari ,,patrioti'' si sa scapam odata de grija fratilor mai mici de peste Prut . Se pare ca au prins mare drag de rusi de cand Stalin i-a imbratisat strans in bratele lui vanjoase si i-a dus in Siberia .

-4 (6 voturi)
Prudent
16.06.2021, 13:20:16

Stefan din Nord Acest partid este la fel de popular ca și Partidul Civic Maghiar din România. "Nu m-as mira ca rezultatul sa fie favorabil acestui partid de mari ,,patrioti'' si sa scapam odata de grija fratilor mai mici de peste Prut ." Tu nici nu le-ai purtat niciodată grija. Ieri în calitate de susținător a lui Iehova te bucurai că un român s-a sinucis și asta denotă cât de multă perspicacitate ai și cât mult valorează în ochii tăi viața unui conațional de-al tău. Eu chiar dacă sunt ateu, regret enorm când citesc știri cu români care au decedat și eu sunt cel care dau minusuri la acele știri. Dar ce știi tu în afară de ceea ce îți spun pastorii?

-4 (10 voturi)
Coco
17.06.2021, 11:48:44

Mamăăăă, ce limba curatîî maldavineascîîî am putut auzi. Daca astia intra in Parlament putem spune fara urma de indoiala ca noi am inversat pana acuma valorile dintre Elvetia si Burkina Fasso pe care am nedreptatit-o asa de mult.

-5 (7 voturi)
Coco
18.06.2021, 10:58:08

Da, Ludmila are o dictie impecabila in maldavineasca si Stati ar invidia-o.

-4 (4 voturi)
Modifică Setările