Un partid de la Chişinău propune un referendum de intrare a R. Moldova în componenţa Rusiei: „A sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frăţeşti”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rusia - Moldova drapel FOTO Sputnik.md

Partidul Patrioţii Moldovei şi-a prezentat Programul pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Ca parte a acestui program, este lansarea şi desfăşurarea unui referendum privind intrarea Republicii Moldova în componenţa Federaţiei Ruse, ca subiect federal separat, menţinând statutul de republică. Partidul merge în alegeri cu sigla „RF”, ceea ce înseamnă „Referendum”.

Într-o conferinţă de presă la IPN, preşedintele Partidului Patrioţii Moldovei, Mihail Garbuz, a declarat că formaţiunea a decis să participe la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie după analiza situaţiei politice şi economice din ţară precum şi a programelor pre-electorale ale partidelor politice. Potrivit lui, programul electoral al Patrioţilor Moldovei diferă fundamental de toate programele electorale ale celorlalte partide.

Astfel, prin referendumul propus, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova, alegătorul moldovean va determina calea dezvoltării în continuare a ţării. În opinia sa, avantajele acestui referendum sunt: integritatea teritorială a Moldovei, inclusiv reunificarea malurilor stâng şi drept al Nistrului, protejarea valorilor ortodoxe, păstrarea limbii, identităţii şi istoriei multinaţionale moldoveneşti, posibilitatea de a autoriza tarifele ruseşti pentru resursele energetice, accesul la o piaţă economică imensă fără frontiere, taxe, cote şi restricţii şi toate privilegiile care există în Federaţia Rusă, începând de la capitalul maternal şi până la diverse avantaje sociale.

Liderul partidului s-a adresat către persoanele care înţeleg că „Rusia este un popor frăţesc pentru Republica Moldova, precum şi Moldova pentru Rusia”, că „a sosit momentul unei mari uniri a popoarelor frăţeşti într-un stat unic şi Patrioţii Moldovei fac primul pas către această unificare”. „E timpul să ne întoarcem acasă”, a spus acesta.

Artiom Guriev, candidat la funcţia de deputat, a relatat că mai multe instituţii media au publicat informaţia că partidul ar opta pentru unirea cu România, ceea ce nu este adevărat. El a cerut infirmarea de către instituţiile de presă a acestor informaţii. De asemenea, potrivit lor, socialistul Bogdan Ţîrdea a publicat mai multe informaţii false pe o reţea de socializare, care la fel se cer a fi infirmate. În caz contrar partidul va acţiona în judecată.

Ludmila Boiadji, candidat la funcţia de deputat, a spus că, de fiecare dată când sunt alegeri, alegătorul se află în faţa unei dileme, să aleagă după principiul: simbol electoral cunoscut, promisiuni care bucură auzul, feţe cunoscute sau după principiul apartenenţei vectoriale. Şi de fiecare dată, în Parlament vin unii şi aceiaşi oameni, nu vin să lucreze pentru popor, ci pentru îmbogăţire proprie.

Moldova s-a transformat în cea mai săracă ţară din Europa din cauza influenţei europene, a mai spus candidata. Ludmila Boiadji a venit cu un apel către reprezentanţii diferitor naţiuni din ţară să nu fie indiferenţi faţă de viitor Moldovei. Să-şi dea votul pentru Patrioţii Moldovei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite