Un partid parlamentar admite că va ieşi în stradă dacă Guvernul Filip va uita de promisiuni. „Situaţia poate degrada”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protestele la Chişinău sunt conduse de liderii Platformei DA, PSRM şi PN FOTO Alexandru Tarlev
Protestele la Chişinău sunt conduse de liderii Platformei DA, PSRM şi PN FOTO Alexandru Tarlev

Guvernul de la Chişinău ar putea să se confrunte cu un nou grup protestatar. Astfel, pe lângă Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru, în centrul Capitalei ar putea protesta încă o formaţiune politică parlamentară.

Vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ, a admis că partidul pe care îl conduce în acest moment ar putea ieşi în stradă dacă Guvernul Filip nu-şi va onora angajamentele promise.

„Ne propunem să ţinem actuala guvernare sub o presiune constantă atât prin tribuna parlamentară, cât şi prin alte acţiuni, pentru a o face să întreprindă acţiuni în privinţa implementării Acordului de Asociere cu UE şi spre binele cetăţenilor. Guvernul trebuie să-şi probeze capacitatea de a rezolva gravele probleme pe care tot ei le-au creat deliberat prin întreruperea unor procese care trebuiau deja să aducă rezultate: buget adoptat, acord cu FMI, primirea tranşelor de asistenţă bugetară de la partenerii de dezvoltare şi tranşa de credit românesc. De altfel, situaţia poate degrada şi mai tare. Nu avem mare încredere în acest Guvern, dar vom insista ca să-şi onoreze angajamentele după cum a promis. De altfel, vom ieşi şi noi la proteste”, a declarat Streleţ într-un interviu pentru ziarul Timpul de dimineaţă.

Fostul premier a acuzat actuala majoritate parlamentară că ar fi coruptă, fiind creată „prin fraudă, corupere politică, şantaj şi presiuni, şi că este o majoritate nereprezentativă”, de aceea „PLDM nu poate face parte din ea”. „Faptul că un singur partid controlează astăzi şi Parlamentul, şi Guvernul, şi sistemul judecătoresc, şi organele de anchetă, şi mass-media cu acoperire naţională în proporţie de 70 la sută este un fenomen extrem de periculos”, a precizat Streleţ.

În acest context, fruntaşul liberal-democraţilor crede că sistemul actual din Republica Moldova va fi păstrat. Vicepreşedintele PLDM consideră, totodată, neproductivă apariţia liberal-democraţilor în cadrul acţiunilor publice alături de socialişti şi reprezentanţii Partidului Nostru, care se declară antieuropeni. „Dacă vom ieşi în stradă, vom protesta separat”, a subliniat Valeriu Streleţ.

Amintim că după învestirea Guvernului Filip, pe 20 ianuarie 2016, Platforma Demnitate şi Adevăr, Partidul Socialiştilor şi Partidul Nostru şi-au unit forţele organizând acţiuni comune de protest câteva săptămâni la rând, cerând în mod insisten declanşarea alegerilor parlamentare anticipate.

Valeriu Streleţ a fost prim-ministru al Republicii Moldova în perioada 30 iulie 2015 - 30 octombrie 2015.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite