Politică

articolul anterior articolul urmator

Un procuror se abţine de la examinarea pretinselor ilegalităţi admise de Alexandru Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci

0
19 Feb 2022 12:47:02
Autor: Iurii Botnarenco
Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat
Alexandru Stoianoglo, procuror general suspendat

Procurorul Vasile Plevan a depus o declaraţie de abţinere  de la examinarea pretinselor ilegalităţi admise de către procurorul general interimar suspendat, Alexandr Stoianoglo, în dosarul expulzării profesorilor turci. Consiliul Superior al Procurorilor a examinat declaraţia  şi a decis remiterea acesteia Procuraturii Anticorupţie, spre examinare conform competenţei, transmite IPN.

Procurorul Vasile Plevan a fost desemnat de către CSP să desfăşoare urmărirea penală după ce procurorul-şef interimar al Procuraturii Anticorupţie a dispus anularea ordonanţei de refuz în pornirea urmăririi penale semnate de procurorul Andrei Balan. Examinarea pretinselor ilegalităţi admise de Alexandr Stoianoglo în dosarul expulzării profesorilor turci a fost solicitată de către fosta deputată Inga Grigoriu. Ea menţiona că scopul a fost scoaterea ilegală a profesorilor, folosind ilegal resursele financiare ale statului, în interesele unui stat străin, fapt constatat şi de CEDO printr-o hotărâre din iunie 2019.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările